Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jeroen en Nils (6 jaar) Siebelink - 03-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben ook dit jaar een hele goede reis gehad. Ook mijn zoon Nils van 6 heeft zich goed gehouden. We hebben zelfs de 2 daagse trekking in Tana Toraja gedaan. Af en toe liep hij wel even te mopperen omdat ik hem niet wilde dragen, maar dat ging ook snel weer over. Verder hebben we in Zuid Sulawesi de culinaire dag in Makassar gedaan, de wandeling bij de mooie kalksteenrotsen bij Maros waar we ook in een klein roeibootje gingen. Ook met een bootje over het Tempe meer varen was leuk.
 
In Centraal Sulawesi kwamen we aan in Pendolo, wat mooi gelegen is aan het meer. Bij Tentena hadden we een extra rustdag ingebouwd. Best lekker om even een dagje rustig aan te doen op deze prettige plek en mijn zoon kon spelen met de kinderen van de eigenaar. Vandaar uit trokken we de Bada vallei in met een jeep. Het had geregend, dus de weg was heel slecht. Daardoor hebben we veel andere auto’s los moeten trekken. Dat vind ik dan eigenlijk ook wel weer heel leuk. De hele weg ernaar toe is al een belevenis an sich!
 
Ook dit jaar hebben we een varkentje gekocht en meegenomen! Dit diertje was echt hartstikke tam en zat vanaf de Bada vallei de hele weg in een teiltje tussen ons in, het was net een hondje. We hebben hem zelfs meegenomen naar de Togian eilanden, en op het strand met hem gespeeld. Pas op de laatste dag voordat we moesten vliegen hebben we hem in een dorpje weggegeven.
 
We sloten de reis af met relaxen op verschillende eilanden. Eerst in Centraal Sulawesi naar de Togian eilanden, waar we wat langer zijn gebleven. Omdat het ressort vol zat, verbleven we eerst een paar dagen in een eenvoudiger guesthouse, wat gezellig was. In het luxe ressort daarna hadden we minder een klik met de Amerikaanse eigenaar, het is wel prachtig gelegen met een mooi wit zand strand met kokospalmen en het eten is ook beter. Na een lange reisdag van Togian naar Palu verbleven we in een heel luxe hotel in Palu, best even lekker voor de verandering. Vandaar uit vlogen we naar Manado om nog een paar dagen naar Bunaken eiland te gaan. Lekker met een zwembad erbij voor mijn zoon, en heel goed eten. We hebben hier echt prachtig gesnorkeld. Al met al hebben Nils en ik wederom een goede reis in Indonesië gehad!