Sofie Bernaert en Roland Nagtegaal - 10-09-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een fijne vakantie in Indonesië gehad. We hadden het geluk dat we heel veel feestdagen onderweg troffen. Eerst de festiviteiten rondom Onafhankelijkheidsdag op 17 augustus. De dag daarna troffen we de ‘stick fights’, traditionele gevechten met een stok op Flores, die niet vaak meer worden gedaan. We hadden een hele goede chauffeur die het programma zo aanpaste dat we dit konden zien. Het spel was onbegrijpelijk voor ons, maar wel erg vermakelijk! Ook maakten we het Islamitisch Suikerfeest, het einde van de Ramadan, mee. En een week na het Suikerfeest kwamen we in een traditioneel dorpje, waar iedereen druk was vanwege het grote feest rondom de besnijdenis van jongetjes uit het dorp. Eenmaal op Bali troffen we in Ubud een Hindoeïstisch feest. Iedereen was in het wit gekleed en bracht offertjes. Prachtig dat we toevallig zo veel feestdagen meemaakten!  
 
Flores vonden we fantastisch. Hoewel de afstanden klein zijn, is het wegennet is heel slecht, waardoor zo’n ritje langer duurde dan gedacht. Toch verveelden we ons niet in de auto, er was veel te zien onderweg. Bajawa vonden we erg interessant. In de uitgebreide reisinformatie stond als tip dat je kon wandelen bij de Wawo Muda vulkaan. De chauffeur heeft voor ons de lokale gids geregeld voor een mooie wandeling door verschillende plantages.
 
Ook de Komodo eilanden vonden wij allebei heel leuk. Zo’n verblijf op een boot is niet echt comfortabel slapen, maar wel sfeervol. En de volgende morgen als de zon schijnt, ben je het snel vergeten. We vonden het een leuke onderbreking om twee dagen te varen.
 
Op Lombok werd Sofie jammer genoeg ziek, waardoor we de driedaagse Rinjani trekking op Lombok niet konden doen. Ter plekke zijn we heel goed geholpen en zijn we naar een hotel in Sengigi gebracht. Hier konden we rustig even bijkomen in een goed hotel, wat erg prettig is, als je je niet lekker voelt. Ter plaatse is dit goed opgepakt, daar zijn we zeker tevreden over. Al met al een goede organisatie van onze prachtige reis over de Sunda eilanden!


Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -