Rianne Bastiaansen - 24-10-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10Over het algemeen zijn we erg gecharmeerd van de juist kleinschalige 'resortjes' waar we sliepen.
Meest sfeervolle accomodatie was Tetebatu mountain resort (Lombok), vanwege sfeervolle Sasak huisjes en rijstvelden rondom en uizicht op vulkaan. Golo Hilltop in Labuan Bajo (Flores) was goed en had vooral een mooi uitzicht over de baai. Minst gecharmeerd waren wij van Hotel Happy Happy in Bajawa (Flores) . Minder sfeervol en geen horeca mogelijkheid in hotel. Had me op zich verheugd op de homestay in Ruteng (al weet ik niet hoe die eruit zou zien). De alternatieve upgrade was Springhill Hotel en was luxe en zo goed als gloednieuw. Zelfs luxer dan 'nodig', maar daar staat tegenover dat we de nacht ervoor in het traditionele dorp Belaraghi hebben geslapen (excursie Go Local), waarna een goed bed en een goede douche in Springhill juist heel welkom was. 

We zouden de (optionele) excursie Go Local naar traditioneel dorp Belaraghi (Flores) aanraden (mits het je niet uitmaakt dat je een keer niet lekker eet, niet kunt douchen en niet lekker slaapt).
 
Verder waren wij blij dat we niet, zoals de meeste andere toeristen, d.m.v. een dagtocht naar de Komodo varanen op Rinca zijn geweest. WIj waren juist blij met de 2-daagse boottocht. Een bijzondere ervaring, waarbij we ook het eiland Komodo bezochten en op de terugweg nog konden snorkelen met manta roggen.

Complimenten voor de organisatie. We hoefden ons nergens zorgen over te maken, alles was perfect geregeld. Ook kregen we keurig een telefoontje, als er iets was aangepast in het programma.

 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel