Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Francine - 06-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Voor ons was het hoogtepunt van de reis misschien toch wel de orang oetans spotten op Sumatra. We hadden de tocht uitgebreid tot 5 uur en onze gids deed alle mogelijke moeite om orang oetans voor ons te vinden. Door onze langere tocht waren we ook een beetje off the beaten track, en voelde het als een echte jungletrekking. Het is ook echt heel leuk om dan terug te tuben naar Bukit Lawang.
 
Een toeristentrekpleister, maar wel ongelofelijk de moeite waard is de zonsopgang bij de Bromo vulkaan. Wij waren 's morgens al om 2.30 vertrokken om naar een van de beste plekken te rijden. Het was lang wachten in de kou, maar de belevenis maakte het meer dan goed. 
 
De culinaire excursie in Yogjakarta vonden we ook erg de moeite waard, omdat het niet alleen culinair was, maar ook een goed inkijkje gaf in het leven van de studenten in Yogya.
 
Het 's nachts fietsen naar de Borobudur om de zonsopgang te zien vonden we ook erg leuk, vooral het zelf terugfietsen. Alles was op reis zo goed georganiseerd dat het leuk was om even zelf iets te moeten uitzoeken en niet direct de weg te weten.
 
De fietsexcursie vanaf Mount Batur bij Ubud was een mooie tocht en het was erg interessant om door de dorpjes te rijden en de huizen te bezichtigen. Het fietstempo lag wel erg laag, het fietsen zelf was daardoor niet zo spannend.
 
De meeste accommodaties lagen op schitterende plekken, zoals de Ecolodge in Bukit Lawang, de huisjes aan het Tobameer, de romantische Sukuh Cottage en Rumah Kita in Kalibaru. Maar absolute favoriet was het hotel bij de Borobudur. Niet alleen vanwege de ligging: het personeel was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Wat minder vonden we het kille Swiss Belinn in Medan, ondanks het vriendelijke personeel. In Ubud lag onze locatie middenin het centrum. Praktisch voor souvenirs shoppen, maar verder vonden we Ubud een veel te druk en uit z'n krachten gegroeid dorp. Lopen gaat er een stuk sneller dan de auto.

De organisatie was perfect. Alle chauffeurs en gidsen waren telkens mooi op tijd. Iedereen was ook erg vriendelijk. We hadden goed en leuk contact met onze chauffeurs. Ze lieten ons iedere dag meer zien dan we van tevoren hadden verwacht.
De gidsen waren altijd erg oplettend, zeker de organisatie bij het snorkelen op Menjangan eiland verdient een pluim. 

Bedankt voor alles!


Indonesië reizen - Orang oetan in Gunung Leuser Park, SumatraIndonesië reizen - Bruiloft op SumatraIndonesië reizen - Makaken op de wegIndonesië reizen - Sipiso piso waterval bij het TobameerIndonesië reizen - Boot naar Samosir, TobameerIndonesië reizen - Zonsopkomst boven de BorobudurIndonesië reizen - Akkers bij TawangmanguIndonesië reizen - Zonsopkomt op JavaIndonesië reizen - Zonsopkomst bij de BromoIndonesië reizen - Hindoe tempel bij het Bratan meer, BaliIndonesië reizen - Bootjes bij Menjangan eilandIndonesië reizen - Rijstterrassen op Bali