Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Petra van der Eijk - 13-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Sulawesi is een schitterend eiland qua cultuur en natuur en onze vakantie was perfect georganiseerd.

Alle accommodaties waren prima voor ons. Soms luxe in een business hotel zoals de eerste en laatste dag maar veelal eenvoudig met veel sfeer. Onze voorkeur gaat uit naar plaatselijke sfeervolle hotels met eenvoudige maar schone kamers, waar je contact hebt met andere gasten en de staf. En dat was voor ons geregeld. De hotels in Rantepao, bij het Posomeer en op de Togian eilanden sprongen eruit wat ons betreft.

Alle excursies sprongen eruit. Het kalksteen gebergte, de drijvende huizen, alle excusies in Toraja (met perfecte gids), de Bada vallei (ook met perfecte gids) en het door onszelf georganiseerde verblijf op Togean inclusief alle duik- en snorkelexcursies.
Met nadruk wil ik nog aangeven dat je echt de twee dagen in Toraja moet doen (niet één dag) zoals wij hebben gedaan en daarna de twee of drie dagen trekking. Het is daar zo bijzonder!

Een groot deel van je vakantiepret wordt bepaald door hoe het georganiseerd is en hoe de chauffeurs en gidsen zijn. Bij ons sprongen chauffeur Abdulla en de gidsen Paulus en Agus eruit. Wat een aardige bescheiden mensen. Professioneel en met kennis van de omgeving. De coordinator Eddie in Ampana was wat chaotisch maar heeft alles prima geregeld.
Alle chauffeurs reden veilig en de gidsen waren gemotiveerd om ons met enthousiasme mee te nemen naar de bezienswaardigheden. Geen enkel probleem ondervonden.