Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Baudina Vassallo Baarsma - 28-08-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Het was een prachtige reis waarin we heel veel verschillende indrukken hebben opgedaan en een variatie aan activiteiten hebben ondernomen.

De excursie in Bandung werd begeleid door een leuke gids en had leuke elementen, maar wij vonden Bandung niet bijzonder bezienswaardig
De culinaire excursie in Yogyakarta is een echte aanrader en ook de wandelingen bij Sukuh: prachtige omgeving en een super goede gids
De jeepexcursie naar de Bromo is ook prachtig. Tip: neem wel beschermingskapje voor je gezicht mee tegen het zand 
De snorkelexcursie bij Menjangan eiland: top! Dit was het hoogtepunt van de vakantie.
Tenslotte vonden we de fiets-excursie vanaf de Mount Batur ook erg leuk​.

De accommodaties waren over het algemeen prima, alhoewel er ook een paar afraders bij zaten. De hotels bij de Borobudur en Pemuteran staken er wat ons betreft uit, zowel qua locatie als qua sfeer en niveau van de dienstverlening. In Kalibaru was het een prachtige accommodatie, maar de moskeeën die daar tussen 3 en 5 uur 's ochtends elkaar continu afwisselden was een grote afknapper. Adam's Homestay in Pangandaran was ook prachtig, maar op vrijdag en zaterdag is het een herrie van jewelste tot 2 uur 's nachts op het strand.

Alles was prima geregeld. Veel informatie ontvangen vooraf en bij aankomst in eerste hotel. Naast uitgebreid draaiboek ook veel achtergrondinfo. Lokale vertegenwoordiger super attent: heeft een oud busje zonder autoriemen vervangen door een comfortabele auto naar aanleiding van klachten op het eerste traject, belde af en toe om te vragen of alles in orde was, belde ons toen we iets achter hadden gelaten in het hotel binnen een half uur na vertrek uit het hotel. Lokale chauffeurs prima.

De hele reis was een hoogtepunt, het totaal aan ervaringen. Maar wat er voor ons echt bovenuit stak, waren de culinaire excursie in Yogyakarta (vanwege de aardige mensen), de Bromo excursie per jeep (verkorte traject vanaf Malang), het snorkelen op Bali (bij Menjangan eiland) en de fietsexcursie van Mount Batur naar Ubud.