Frank & Viola Luxen - 15-03-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Reizen met Footprint Travel is ons heel goed bevallen. De chauffeurs, de gidsen en de wandelingen waren allemaal erg leuk. Alles was perfect en tot in de puntjes geregeld. We werden zelfs halverwege de reis gebeld of alles goed ging.
 
We hebben speciaal voor Footprint Travel gekozen vanwege het slapen aan de voet van de Borobodur, waardoor je in alle stilte de zonsopgang vanaf de Borobodur kunt zien. Dat vonden we ook echt bijzonder, er hing een mysterieuze sfeer. Het Dieng plateau  vonden we heel interessant en we hebben daar een mooie wandeling gemaakt met gids Annie, langs tempels uit de 7e eeuw (de oudste op dit moment op Java), toen naar een kleine aktieve vulkaan, waar opborrelend zwavel uitkwam. Tijdens de culinaire tocht in Yogyakarta zaten we achter op de brommers bij een paar studentes, die dag hebben we veel gelachen samen. Je ziet dan het echte leven, heel speciaal.
 
Ik ben blij dat we onze reis van Yogya naar Malang door midden gebroken hebben, zo konden we vanaf Yogya eerst nog naar de Prambanan en daarna vanaf Solo met onze gids Triono naar de Tawangmangu tempel waar hij ons een uitgebreide uitleg gaf, vervolgens hebben we nog een mooie wandeling met hem gemaakt die eindigde in een mooie zonsondergang achter de Merapi vulkaan.
Mijn vader is geboren in Malang en met onze vaste chauffeur Agus zijn we daar naar het gemeentehuis gegaan, dat soort dingen kon je allemaal heel goed regelen. Ik vond Java heel indrukwekkend, vooral de schitterende uitzichten, niet te vergeten de zonsopgang bij de Bromo vulkaan!
 
Het snorkelen bij Menjangen eiland in Pemuteran vonden we echt super! Je ligt gewoon in een groot aquarium! Een absolute aanrader! In Lovina hield de bootman net zolang vol, totdat hij de dolfijnen had gevonden. Daarna zijn we naar Ubud gegaan, waar we zijn getrouwd. En als afsluiting nog een paar dagen Kuta maakte het geheel compleet! Het was een hele bijzondere reis voor ons!
 
Ik vind t echt heel leuk wat jullie doen en kan iedereen aanraden om deze bijzondere dingen, zoals slapen bij de Borobodur en snorkelen in Pemeturan absoluut te doen! Ook de auto met eigen chauffeur (wij waren met z'n vieren) is ons heel goed bevallen, het was allemaal toch flexibel.
Verder wil ik nog vermelden dat alle hotels die jullie hadden uitgezocht perfect in de omgeving pasten, ze hadden allemaal iets speciaals, van een mooie tuin, schitterend uitzicht, koloniaal of aan ‘t strand; de afwisseling paste prima in deze rondreis!


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel