Hermine, Robert en de hele familie - 13-08-2014
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


We hebben de foto’s nodig om alle ervaringen te kunnen reproduceren, maar het allerleukste van de reis vonden we het hebben van contact met de bevolking.

Dit kon goed vanuit Happy Valley; dit hotel lag op een erg leuke locatie. Ook al waren de kamers eenvoudig, de tuin was mooi en koel , het eten was er goed en de medewerkers waren erg leuk.
Het Grand Praenger Hotel in Bandung was echt een tophotel, superleuk die luxe. Voor mijn vader was het bijzonder. Als jongen heeft hij er vroeger van gedroomd om dat hotel binnen te gaan. Nu werd dat werkelijkheid.

De locatie van het hotel in  Yogyakarta is echt super, zo midden in de stad. Leuk om het wijkje achter het hotel door te lopen en zo weer in contact te komen met de mensen.
Tabanan was de leukste locatie. Smaakvol, en het straatje iets verderop richting de rijstvelden was prachtig. De gastvrouw en haar man waren gastvrij en heel interessante mensen.
Het hotel op Gili Meno had een prima ligging, maar was te eenvoudig. De bungalow was ok (met airco), maar de andere huisjes vonden we echt te basic. De eigenaar en zijn jongere broer waren erg leuk. We hebben daar interessante gesprekken mee gevoerd.

Onze favoriete excursies waren de wandeling in Bandung; de gids was erg leuk. Verder de bezoeken aan de Borobudur en Prambanan, de twee fietsentochtjes en het snorkelen en duiken. Ons bezoek aan de Kraton in Yogya vonden wij wat saai.
 
Organisatie was goed. Het onderdeel Lombok was voor ons te veel. Jacqueline heeft dit snel en goed opgelost, waarvoor onze complimenten.
De chauffeurs en gidsen waren stuk voor stuk aardig en leuk in het contact
 
De kinderen vonden alles prachtig en interessant. Mijn dochter Marthe vond de wandeling door Bandung het leukst, Lennart en Luuk het duiken op Gili Meno op de schildpaddenspot.
Robert en ik vonden de ongeorganiseerde ervaringen het leukst; Het straatbeeld, de viezigheid, het bijwonen van crematies en bruiloft, de ramadan, contacten met de bevolking, de sympathieke houding van hindoes, het steeds weer op de foto moeten met locals, etc... We hebben stapels indrukken opgedaan!
 
 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel