Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jan en Anne de Rijk - Hoins - 13-08-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Op Sulawesi zijn de rijstvelden nog groener dan elders in Indonesië, echt indrukwekkend.
De excursies vanuit Makassar, Torajaland en in de Bada vallei waren allemaal heel goed. De gidsen wisten heel veel en hebben het ons erg naar onze zin gemaakt. Onze gids op Buton viel helaas tegen. Hij was vriendelijke maar had niet veel kennis.
De accommodaties waren in lijn met de beschrijvingen. Bijzonder mooi waren Tandobone en Island Retreat.

In het algemeen ging alles heel goed en/of werd soepel opgelost; behalve op Buton. Iedereen is er op tijd. Alles werd gecheckt en de lokale contactpersoon heeft twee keer met ons contact opgenomen om te vragen of alles goed gaat. Erg fijn. Je kunt helemaal zonder zorgen genieten van de reis.

Voor bezoek de Bada vallei kun je wel een extra dag plannen. Zo kan je de vallei en de dorpen rustig bezoeken. Neem de tijd voor een wandeling door de velden en dorpen. Nog komen er niet veel toeristen. We hadden zeker de beste gids van dit gebied.
We waren onder de indruk van het grote aantal traditionele huizen in Torajaland. Dankzij onze gids daar hebben we veel over de bijzondere cultuur gehoord. De natuur is ook bijzonder mooi. De tweedaagse wandeling met overnachting is een goede manier om deze streek te verkennen. Ondanks dat Torajaland door veel toeristen wordt bezocht is het zeker niet overspoeld.
Even rusten aan het Posomeer is ons goed bevallen. We hadden dan ook het huisje met de beste ligging, super leuk. Het water is warm en schoon en nodigt uit voor een duik al voor het ontbijt! Een bezoek aan de waterval zou je ook kunnen laten vallen.
De dagen op de Togian Islands zijn lekker om te snorkelen, zwemmen en te lezen. Het eten was erg lekker en gezellig met de andere gasten. Leuk om de verhalen en ervaringen van andere reizigers te horen.