Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Judy Admiraal - 14-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een geweldige, ontroerende en bijzondere vakantie gehad op het gastvrije Sumatra.

De accommodaties waren geweldig. Perfect passend bij het moment van die fase van de reis. Dat wil zeggen van basic tot luxe op het moment dat dat hoorde.

De jungle tour met overnachting is een absolute aanrader: het geluid, de geur en de pracht van de dieren en de begroeiing is niet uit te leggen. De gidsen weten waar ze over praten en zijn vriendelijk en gepassioneerd. De vulkaanbeklimming was ook erg bijzonder. We hebben zelf ook nog andere dingen ondernomen, zoals scooters gehuurd op Pulau Weh en een becak (soort tuktuk) gehuurd op Samosir.

De reis was super georganiseerd. Overal waar we kwamen stond iemand klaar die precies wist wie we waren en waar en hoe laat we heen moesten. Mooi info pakket alleen had ik zelf de het algemene infoboekje over Indonesie en Sumatra liever thuis al ontvangen omdat je dan je dan al lekker kunt voorbereiden en daarmee de voorpret al begint.
Het boek met de dagplanning was perfect uitgewerkt zodat we precies wisten wat er die dag ging gebeuren.Het contact met de gidsen en chauffeurs was heel goed. Ondanks soms hun ietwat gebrekkig kennis van het Engels konden we elkaar goed begrijpen.
 
Op Banda Aceh hadden wilden we niet na aankomst direct naar het vliegveld, omdat we dan een paar uur op het vliegveld zouden moeten hangen. De communicatie hierover is niet helemaal goed gelopen en dit hebben we uiteindelijk zelf georganiseerd. Dit is het enige minpuntje overigens van de hele reis.
De rest was perfect! De reis van ons leven.