Ard Seelen - 29-07-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een fantastische vakantie met veel mooie ervaringen. We hebben veel gedaan tijdens deze rondreis. De jungletocht is zeker een aanrader! We hebben de tocht ter plekke uitgebreid van 3 naar 5 uur en met tubing terug dat was erg mooi. Het was een super ervaring om de orang oetans in het wild te zien.
Het eten bij een lokale familie was ook een erg interessante ervaring omdat het wel erg leuk is om te zien hoe de mensen daar leven.
De Borobudur bij zonsopgang was ondanks dat we de zon niet zagen door de mist, wel erg mooi. De Javaanse culinaire tocht gaf ook een erg leuke indruk van de eetgewoonten. Het contact met de gidsen daar was ook erg prettig omdat ze goed Engels spraken. De Bromo jeeptocht was een mooie tocht; veel te zien en de zonsopgang was echt fantastisch mooi. De zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, de culinaire tour en de jungletocht waren absolute hoogtepunten voor ons. 

We kregen bij aankomst meteen een dik pakket met informatie en dat was erg prettig. Er stond veel in en het was allemaal erg duidelijk. In Sumatra hadden we een chauffeur die redelijk goed Engels sprak. Hij vertelde ons erg veel over de omgeving en gewoontes. Dat was erg leuk en zorgde ervoor dat een lange autorit toch wat snel voorbij ging. Ook wist hij over de verschillende stops onderweg veel te vertellen. En hij gaf goede tips over bepaalde plaatsen en leuke eettentjes.
In Java hadden we een chauffeur die niet erg veel praatte omdat hij minder goed Engels sprak. 
 
De accommodatie in Bukit Lawang vonden we erg leuk, de mooie locatie gaf de sfeer van de jungle goed weer. Het hotel onderaan de Borobudur ligt ook op een fantastische locatie, wat de ervaring helemaal afmaakte! 

 


Indonesië reizen - Indonesië - Sumatra: Orang-oetan jungle trek in Bukit LawangIndonesië reizen - Sumatra: jungletocht met orang oetansIndonesië reizen - Indonesië - Sumatra: een waterbuffelIndonesië reizen - Medan: eten bij een lokale familie was een hoogtepunt!Indonesië reizen - Java: de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan. Fantastisch!Indonesië reizen - Indonesië - Java: de Borobudur