Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Manja, Irene en Jasper - 30-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Tijdens de goed georganiseerde rondreis door Java en Bali hebben we Indonesie op verschillende manieren leren kennen. In Jakarta aangekomen verbleven we in een fijn koloniaal hotel. Verder hadden we in Bandung ondanks het suikerfeest een leuke stadsgids. Tijdens de gehele vakantie had dochter Irene (20) met witblond haar  veel aanspraak, dit gids legde uit dat dit komt doordat ze ons als een filmster zien.
 
Deze reis was echter niet zomaar een vakantie. Het is ook het land waar hun vader opgegroeid is en hun oma en opa vandaan komen. Dat maakte deze reis extra bijzonder.
 
De culinaire trip in Yogyakarta was geweldig. Het fietsen bij Solo beviel heel goed en wat een mooi hotel. De eigenaresse was ook erg aardig en ging voor ons onderhandelen met een taxi. De jeeptocht van Malang naar de Bromo was een unieke ervaring; via oerwoud, savanne uiteindelijk in de zandzee bij de krater. Een leuke ervaring was dat Jasper op de vleugel speelde in het hotel in Malang. De volgende dag kwam de kok vragen of hij nog een keer wilde spelen.
 
Het snorkelen bij het Menjagan eiland was zeker een aanrader, erg mooi koraal en een leuke gids. Ook was het zwemmen met dolfijnen bij Sanur een bijzondere ervaring. Het is best een vol reisprogramma, veel te zien en te doen, lange reisafstanden, dus we waren blij met de extra dagen in Solo, Permuteran en Sanur Dat kunnen we iedereen aanraden.
 
Het contact met de jongeren in Yogyakarta en tijdens fietstochtje in Pemuteran zorgde ook wel voor een besef van realiteit voor mijn kinderen. Als je over de levensstijl van leeftijdsgenoten hoort, is het leven in Nederland plots minder vanzelfsprekend.
 
Helaas hebben wij heel veel pech gehad en zijn veel ziek geweest. Maar jullie waren er altijd voor ons, om toch het meeste van onze reis te maken. Aan jullie Nederlandstalige lokale vertegenwoordiger hebben we ontzettend veel steun gehad. Zij kon ons goed adviseren wat te doen en waar een goede dokter of ziekenhuis was. En de chauffeur had dan weer zoveel humor, dat we er toch weer om konden lachen met zijn allen. Met een groepsreis hadden we af moeten haken, nu kon het programma worden aangepast aan ons. We zijn blij dat we voor jullie hebben gekozen.


Indonesië reizen - Bajaj (tuktuk) in JakartaIndonesië reizen - Lokaal transport. Indonesië reizen - Stadswandeling in Bandung. Indonesië reizen - Bamboe vlot bij Leles, nabij Cipanas.Indonesië reizen - Borobodur bij zonsopkomstIndonesië reizen - Binnenkijken in koekjesfabriek. Culinaire tour Yogyakarta. Indonesië reizen - Met gids Anjib wandelen bij Sukuh.Indonesië reizen - Onderweg naar de Bromo. Go with the locals!Indonesië reizen - Onderweg in Java van alles te zien. Indonesië reizen - Kruidnagels.Indonesië reizen - Strand in Bali. Pemuteran. Indonesië reizen - Zwemmen met dolfijnen in Sanur. Bali. Indonesië reizen - Snorkelen Menjangan eiland. Pemuteran, Bali.