Marieke de Koning - 11-04-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was onbeschrijfelijk, wonderschoon, een ontdekkingstocht, geweldig!


We zijn heel enthousiast over de accommodaties die we hebben gehad in Indonesië. Het was heel erg leuk dat alle accommodaties zo verschillend waren, waardoor je het idee had je steeds weer in een totaal andere wereld te bevinden, van luxe resorts en hotels tot kleine berghutjes. Heel leuk! 

Voor ons waren de wandelingen (Dieng Plateau, Candi Ceto & Munduk) één van de memorabele dingen van deze vakantie. Prachtige wandelingen door de rijstvelden, plantage's, regenwoud en watervallen, dorpjes, langs tempels etc. Hierdoor kreeg je een goed beeld van de minder bevolkte delen van Indonesië en zag je veel prachtige natuur.
 
Ook vonden we de culinaire tocht door Yogjakarta super leuk door de lokale gidsen die we hadden, die veel leuke verhalen hadden en ons leuke restaurantjes/tentjes hebben laten zien en ons zoveel lokale dingen hebben laten proeven (wat je zelf waarschijnlijk had overgeslagen). Een leuk kijkje in de Indonesische keuken!
 
De jeeptocht naar Bromo en de zonsopgang op Bromo waren ook geweldig, wat een mooie uitzichten in het National Parc Bromo met de savannes, het vulkaanlandschap en de Bromo zelf, echt een aanrader voor iedereen die naar Java gaat! Helaas was de zonsopgang op Bromo echt mega druk (het was op een feestdag) en was er wat chaos met de organisatie van de jeeps bij het hotel, maar het was enorm mooi.
 
De wandeling op de mount Batur in Ubud was ook geweldig. We gingen hier de zonsopgang bekijken en klommen 's ochtend om 5 uur een berg op via super begroeide paadjes, om vervolgens op het hoogste punt te stoppen, ontbijt te eten en 360 graden uitzicht te hebben over de zee, de omringende bergen, de vulkaan en het vulkaanmeer. De wolken hingen heel laag, waardoor je een 'infinity' uitzicht had. Dit was zo mooi en rustgevend! Daarna weer naar beneden klauteren en via een klein bootje naar de overkant varen, prachtig.
 
De reis naar Gili Meno was ook geweldig, wat een super mooi eiland. Dit is echt een momentje tijdens je reis om even lekker te ontspannen, te genieten van de superblauwe zee en te denken 'wat is het hier geweldig'.

De organisatie was echt ontzettend goed. Chauffeurs en gidsen waren altijd goed op tijd, de meeste spraken goed Engels en wilden je altijd helpen met je naar de beste plekken te brengen. 
 
De excursies waren afwisselend en verschilden elke dag, waardoor het nooit saai werd. Ook de volgorde van de reis was heel goed en afwisselend, waardoor je elke keer in een totaal ander gebied was, van platteland naar stad, van een hotel naar een cottage, etc. Hierdoor had je het idee dat je elk onderdeel van Indonesië goed meekrijgt. Alles verliep ook heel soepel, er waren eigenlijk geen problemen die onderweg opgelost moesten worden. 


 


Indonesië reizen - Bali, Besakih tempelIndonesië reizen - Bali, uitzicht op de binnenlandenIndonesië reizen - Waterval bij Sukuh op JavaIndonesië reizen - Rijstvelden rond Sukuh op JavaIndonesië reizen - Wandeling bij Sukuh op JavaIndonesië reizen - In de krater bij Bromo, JavaIndonesië reizen - Bromo- vulkaan op JavaIndonesië reizen - Zonsopgang boven Bromo, JavaIndonesië reizen - Bromo, JavaIndonesië reizen - De trap bij de Bromo, JavaIndonesië reizen - Zonsopgang boven de vulkaan op JavaIndonesië reizen - Uitzicht op Batur-vulkaan op BaliIndonesië reizen - Wandeling bij Batur, BaliIndonesië reizen - Batur meer, BaliIndonesië reizen - Batur meer, BaliIndonesië reizen - Tempel bij Batur meer, BaliIndonesië reizen - Rijstvelden op BaliIndonesië reizen - Batur, BaliIndonesië reizen - Batur, BaliIndonesië reizen - Batur, BaliIndonesië reizen - Batur, BaliIndonesië reizen - Batur, BaliIndonesië reizen - Gili MenoIndonesië reizen - Gili MenoIndonesië reizen - Gili MenoIndonesië reizen - Gili MenoIndonesië reizen - Gili MenoIndonesië reizen - Gili Meno