Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Thijs en Daisy van Keulen - 18-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een top vakantie gehad, voor ons een perfecte honeymoon. We hebben van alles kunnen zien, het was voor ons echt een unieke ervaring. Azië was voor ons een totale cultuurshock, dus we keken onze ogen uit. We wilden zoveel mogelijk zien in korte tijd, waardoor we geen tijd hadden voor rustdagen. Maar we hadden niets anders willen doen of willen missen. Alles zat er in: van cultuur tot natuur tot strand. Ook was het fijn om een dag aan het Tobameer te relaxen, voordat we door gingen naar Java. De verdeling was heel goed! Zelf je reis samenstellen door middel van de bouwstenen was voor ons perfect. Dit kan ik anderen zeker aanbevelen.
 
Alles was gaaf, maar dit is onze top 3 van hoogtepunten: Op 1 staat de zonsopgang bij de Borobodur. Heel gaaf om er in het donker naar toe te lopen. Langzaam wordt het licht om je heen, indrukwekkend om te bedenken dat je op een reusachtig 1000 jaar oud bouwwerk staat.
 
Op 2 staat de jeeptocht naar de Bromo toe. Je rijdt door verschillende landschappen, van heel groen naar de zandzee van de Bromo vallei. We hebben gelijk onze kans gegrepen om in de rokende krater van de Bromo vulkaan te kijken. Waren we hartstikke blij om, want de volgende ochtend met de sunrise was het hartstikke druk. 
 
Op 3 staat de Culinaire tour in Yogyakarta. Zelfs tijdens de Ramadan hebben we veel kunnen zien. Achterop de scooter met een local beleef je de stad op een andere manier. Echt gaaf.
 
Wat wel even wennen was, was het lokale etentje in Medan. De dames kwamen er niet bij zitten, maar doken de keuken in om ons rustig te laten eten. We werden als vorsten behandeld, maar dat hoefde van ons helemaal niet natuurlijk. Het eten was overigens super lekker. Na het eten kwamen ze er wel bij zitten. Ze wilden heel graag Engels spreken, dus dat was wel heel leuk. Ook de kinderen uit de straat kwamen een kijkje nemen, we waren een hele attractie. Het zou wel leuk zijn als je op een of andere manier met die kids de interactie weet aan te gaan, door een spelletje ofzo. Achteraf was het een leuke belevenis, iets wat je niet zo snel meemaakt.


Indonesië reizen - Culinaire Tocht Yogyakarta. Java.Indonesië reizen - Bakkie koffie met de chauffeur.Indonesië reizen - Thumps up! Wandeling Sukuh, Java.Indonesië reizen - Tijd voor een pitstop onderweg.Indonesië reizen - Prambanan tempels. Yogyakarta, Java.Indonesië reizen - Zonsopkomst Borobodur. Java, Indonesie. Indonesië reizen - Bromo Krater. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Bij mensen thuis in traditioneel dorp nabij Berastagi, Sumatra. Indonesië reizen - Eten bij familie in Medan, Sumatra. Indonesië reizen - Oud orang-oetan mannetje met baard. Bukit Lawang, Sumatra.