Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Winnie en Bart - 03-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Top 3 onbekend Oost-Java
 
Op onze Java reis hebben we leuke dingen gedaan en gezien. Alles was goed geregeld. Gedurende de hele reis hadden we veel leuk contact met lokale mensen. Over het algemeen vonden wij het weinig toeristisch. Uiteraard zijn bij de Bromo veel mensen, maar bij Sukuh, Sukumade of Ijen zijn er weinig toeristen. Met deze extensies kun je van de gebaande paden af en kom je op plekken waar weinig mensen komen. Dat vonden wij erg leuk aan onze reis
 
Onze top 3 om Oost-Java ‘anders’ te zien:
 

1. Open jeeptocht tussen Malang en Bromo

De open jeeptocht naar de Bromo toe was heel gaaf. Vooral als je het vulkaan landschap in komt. Je bent dan één van de weinigen die er rond rijdt. Dit was wel een van de hoogtepunten!
 

2. De schildpadden in Sukumade.

We hadden het geluk dat er een reuzenschildpad eieren kwam leggen op het strand. Echt heel erg indrukwekkend. We hebben ook nog een aantal kleine schildpadjes uitgezet, dit was een super leuke ervaring.  Het is wel een hobbelige jeeptocht er naar toe. Tip: wij hebben een heel stuk gelopen i.p.v. in de jeep te rijden. De volgende dag hebben we ’s ochtends een jungle tocht gemaakt en ’s middags het fabriekje bezocht. Hier hebben we vol bewondering staan kijken naar het rubberproces. Bijzonder hoe dit van een sapje uit een boom een lap rubber wordt!
 

3. De zwaveldragers op de Ijenvulkaan.

Om de vulkaankrater te bereiken heb je wel een goede basisconditie nodig, ook door de ijle lucht. Onderweg maakten de zwaveldragers een praatje met ons. Dit ging met handen en voeten, wij een woordje bahasa Indonesia en de jongeren onder hun een woordje Engels. Eenmaal aan de top stootte de vulkaan flinke fosfor wolken uit, hierdoor zag je het meer minder goed maar we waren wel weer een vulkaanervaring rijker. De krater van Ijen vonden wij mooier dan de krater van de Bromo. Maar het mooiste vonden wij het contact met de zwaveldragers.


Indonesië reizen - Open jeeptocht naar Bromo. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Zonsopkomst Bromo. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Open jeeptocht Bromo vallei van Malang naar Bromo. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Zwaveldragers bij Ijen. Java.Indonesië reizen - Mand met zwavelblokken met Ijen vulkaan meer. Indonesië reizen - Rijstvelden bij Ijen. Java.Indonesië reizen - Onderweg bij Ijen. Java, Indonesie. Indonesië reizen - Vissersboten op het strand bij Sukumade.Indonesië reizen - Transport in Sukumade. Java, Indonesie. Indonesië reizen - Baby schildpad. Schildpaddenopvang bij Sukumade. Java.Indonesië reizen - Reuzenschildpad legt 's nachts eieren op het strand. Sukumade, Java.Indonesië reizen - De eieren worden ingegraven bij de schildpaddenopvang. Indonesië reizen - Rubber fabriek bij Sukumade. Java.