Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Lies en Eline - 29-07-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Alles was prima voor ons geregeld; zorgeloos op vakantie! 
 
Ten eerste raden wij de wandeling in Sukuh, in de richting van Tawangmangu, zeker aan omwille van de combinatie natuur en een zicht op het leven van de lokale bevolking. Ook de wandeling in Munduk met de prachtige landschappen was heel erg de moeite. Tot slot vonden wij de culinaire excursie op de brommer in Yogyakarta een zeer leuke ervaring: lekker eten, een gezellig marktje en een toffe afsluiter op het centrale plein.    
 
Andere hoogtepunten van onze rondreis waren de zonsopgang bij de Borobudur tempel, de jeeptocht naar en de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan en het bezoek aan de Tanah Lot tempel. Het paleis in Solo vonden we niet zozeer de moeite.
 
Eén extra uitstapje dat werd voorgesteld door onze chauffeur is voor ons niet zo goed meegevallen. Doordat er niets op het programma stond de middag na de zonsopgang bij de Bromo vulkaan stelde hij voor om een botanische tuin te bezoeken waarbij op het einde ook een dansje door kindjes was voorzien. De tuin op zich was interessant, maar vooral het dansje kwam te geforceerd over, er was weinig plaats voor authentiek contact met de kinderen. 
 
Er was een goeie afwisseling in accommodaties. Onze voorkeur ging vooral uit naar Sukuh Cottage (Tawangmangu), Rumah Kita (Kalibaru) en Melanting Cottages (Munduk).