Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Nico en Lenie de Hoog - 09-10-2011
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Sulawesi is een prachtig eiland met veel natuurschoon, cultureel is er ook voldoende te zien en de mensen zijn heel aardig. Deze reis is uitstekend geschikt voor de wat avontuurlijke reizigers. Makassar is een goed startpunt. Helaas viel het fort tegen (in renovatie). De cottage met seaview (upgrade) van het hotel in Makassar beviel heel goed en het ontbijt was geweldig. Volledig uitgerust verlieten we Makassar.
 
De Maros excursie met het landschap van kalksteenrotsen was zeker de moeite waard. Het hotel in Sengkang was oké. De boottocht op het Tempemeer hadden we niet willen missen. Prachtig natuurschoon, veel vogels. Helaas was de vrouw van de drijvende hut niet aanwezig om voor thee te zorgen. Dit is uiteraard een detail. Bambapuang beviel heel goed. Mooie locatie en het personeel was heel geschikt en hulpvaardig.
 
Het Torajagebied is een bezienswaardigheid op zich. We hebben een funeral meegemaakt met alles wat erbij hoort. Het hotel in Rantepao (upgrade) is uitstekend. We hebben de (verlengde) trekking van 4 dagen niet afgemaakt. Het bleek te zwaar voor ons. Gelukkig toch nog 1 nacht bij de lokale bevolking in een traditioneel huis geslapen. In goed overleg met jullie lokale vertegenwoordiger hebben we het programma aangepast. Dit betekende een o.a. langer verblijf in het hotel in Rantepao. Financieel is het goed opgelost. De resterende dagen in Toraja hebben we allerlei bezienswaardigheden bezocht per auto. Onderweg zijn we getuige geweest van een Wedding. Sterker nog, we werden warm onthaald. Allerlei mensen wilden met ons op de foto. Een beetje jammer voor het bruidspaar dat er verloren bij stond. Een leuke spontane ervaring.
 
Het eenvoudige hotel aan de zuidkant van het Poso meer was oké. We waren de enige gasten. De cottage in Tandabone (noordzijde van Poso meer) was luxe, de locatie was een paradijs voor 1 nacht. De lunch was ten opzichte van wat we gewend waren in Sulawesi, qua prijs aan de hoge kant (55.000 roepia p/p ca €4,60). Maar waar moet je heen (geen alternatief). We waren weer de enige gasten maar dat vinden we niet erg.
 
De tocht naar de Bada vallei per jeep was avontuurlijk. Onderweg hebben we net na Tentena bij een Bali dorp een mooie waterval gezien (Saluopa). De Badavallei is mooi om te wandelen en de megalieten waren interessant. Accommodatie in het lokale guesthouse was oké. Het hotel in Tentena op de terugreis uit de Bada vallei was oké. In een leuk restaurant dichtbij het hotel de lokale specialiteit aal gegeten.
 
Als laatste hebben we de laatste dagen kunnen relaxen in het duikresort in Tanjung Karang. De gidsen waren allen goed tot heel goed. De chauffeurs hebben hun werk ook goed gedaan. Alles was perfect geregeld! Kortom: we hebben mede door de goede organisatie van jullie kant een onbezorgde vakantie gehad. We wensen jullie heel veel succes toe met het verder organiseren van reizen.
 
Vr. groet Nico en Lenie de Hoog