Barbara Postma - 21-06-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Van begin tot het eind was het fantastisch.
De accommodaties waren uitstekend en het was een fijne mix tussen comfortabel en bijzondere plekjes. Erg fijn was Duta Garden in Yogya: een oase van rust in alle hectiek van de stad.
Rumah Kita in Kalibaru was ook fantastisch. Echter, hoe mooi het er ook is, tijdens de ramadan gaf een extra nacht ons daar niet hetgeen wat we hadden gehoopt. Wij accepteren zeer zeker, dat het nu eenmaal is zoals het is in een ander land, maar doordat de moskeeën tijdens de ramadan ook 's nachts gebeden laten horen, hebben we gewoon twee nachten nauwelijks geslapen.
 
De excursies waren hartstikke leuk en alles klopte. De wandeling op Dieng plateau met de gids was enig. De culinaire tocht achterop de brommertjes in Yogya was echt geweldig. Ook aan de fietstocht en wandelingen rondom Solo met de gids, hebben we warme herinneringen. De lunch bij hem thuis was lekker en gezellig: we hebben heel mooie gesprekken gevoerd en ook vreselijk gelachen met hem.
 
Onze gids in Malang was jong en redelijk onwetend (wij waren zijn eerste gasten), maar hij deed zo vreselijk zijn best dat dat ook weer heel ontroerend was eigenlijk. De tocht naar Sukamade en de avond op het strand was onvergetelijk. We waren er buiten het hoogseizoen en we hadden dan ook het geluk dat we er maar met z'n vieren waren. We hoorden van één van de rangers dat er in het hoogseizoen soms wel honderd mensen op dat strand staan, brrr. Bromo was ook mooi en relatief rustig. We stonden nagenoeg alleen op de kraterrand!

Vooraf kregen we van de reisagent een dik pak informatie, dat was ook erg prettig. Er zaten wat tegenstrijdigheden in de inhoud, we misten wat pagina's, terwijl er andere pagina's dubbel in zaten. Maar dat heeft ons verder niet gedeerd. De organisatie was verder helemaal top. We waren heel gelukkig met de chauffeur, onze altijd rustige rots in de branding. We hebben nooit ergens op hoeven wachten, iedereen was vriendelijk en we zijn echt in de watten gelegd!


Indonesië reizen - Kinderen van YogyakartaIndonesië reizen - Yogyakarta, culinaire tourIndonesië reizen - Op de open truck, JavaIndonesië reizen - Moslimvriendinnetjes op JavaIndonesië reizen - Javaanse manIndonesië reizen - Hello mister!!! op JavaIndonesië reizen - Schildpadden in SukamadeIndonesië reizen - Een Balinese guru met frangipaniIndonesië reizen - De kinderen van Indonesië