Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Eddy, Marleen, Rianne en Jeanine - 19-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een fantastische vakantie gehad, die van begin tot eind tiptop door jullie geregeld is. We hebben zelf niets hoeven regelen wat betreft excursies of vervoer van de ene plaats naar de ander.
 
De chauffeurs waren altijd keurig op het afgesproken tijdstip aanwezig, ook als we een jeeptocht maakten, zoals naar de Bromo vulkaan en Sukamade. Wij vonden het heel prettig dat we de hele reis over Java de zelfde chauffeur tot onze beschikking hadden. Op Java was Tommy onze chauffeur, een jonge jongen van 24 jaar die nog maar 4 weken dit werk doet. Maar hij heeft het voortreffelijk gedaan, complimenten. In het verkeer nam hij geen onnodige risico's. Dat hij nog niet altijd overal precies de weg weet namen we graag op de koop toe. Alles wat hij kon of moest regelen heeft hij prima gedaan en hij was zeer goed op de hoogte wat de bedoeling was van welke excursies we op een bepaalde dag zouden gaan doen. Een aantal keer is hij ook mee geweest met een excursie (zonsopkomst bij Bromo en Dieng Plateau).
 
Ook over de andere gidsen en chauffeurs zijn we prima te spreken. Zeker de jongens en meisjes die ons achterop de scooter hebben meegenomen voor de culinaire trip door Yogyakarta hebben het prima gedaan.
Tijdens de citytrip per becak door Malang hadden we in het begin het gevoel dat het meisje dat onze gids was, niet helemaal wist wat de bedoeling was. Achteraf viel dat reuze mee en hebben we een leuke tocht gemaakt door Malang en zijn overal geweest wat in het programma beschreven was. Onze gids vertelde aan het eind van de trip wel dat dit eigenlijk wel haar eerste keer was als gids en dat ze de dag ervoor de route met een paar vrienden had gemaakt.​

Heel veel excursies waren de moeite waard; de Bromo jeeptocht, snorkelen bij Pemuteran, Turttle beach in Sukamade, dolfijnen spotten bij Lovina, het beklimmen van de Ijen vulkaan (blue light) stond niet in het programma, maar hebben we wel gedaan). Eigenlijk vonden we alle excursies leuk en afwisselend.
Alleen de fiets excursie in Pemuteran was wat minder. De gidsen waren niet erg ervaren en aan de fietsen mankeerde ook wel het een en ander. 

Er waren zoveel hoogtepunten deze reis dat het moeilijk is om aan te geven wat anderen echt niet mogen missen​: de Borobudur en Prambanan zijn heel indrukwekkend om te zien. Wat betreft de dieren zijn het dolfijnen spotten, snorkelen en bezoek aan turtle beach zeker aan te raden. Pittig, maar heel mooi is de beklimming en afdaling in de krater van de Ijen vulkaan. En de zandvlakte bij de Bromo vulkaan en de krater van de Bromo zelf: ook een heel bijzondere ervaring. Tenslotte is de plantage in Kaliklatak zeer leerzaam.

 


Indonesië reizen - Zonsopkomst bij de BromoIndonesië reizen - Zonsondergang bij Lovina