Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Niels van den Broek en Flore Kruiswijk - 26-06-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis over Java en Bali is ons heel goed bevallen. We hadden het zelf samengesteld met de bouwstenen, extensies en excursies. We hebben veel gezien op plaatsen waar de meeste mensen niet komen. Dat vonden we een groot pluspunt. Ook waren we heel blij met onze chauffeur, echt een topper. Heel gezellig en hij reed heel goed en veilig.
 
De Culinaire tocht in Yogyakarta is echt een aanrader! Bij Sukuh maakten we mooie wandelingen, door kleine dorpen, waar nauwelijks toeristen komen. Een ander hoogtepunt was de Ijen vulkaan, dat vonden we heel gaaf. Een combinatie van de omgeving en de zwaveldragers die aan het werk zijn. Via de gids maakten we af en toe een praatje met hen. Ook op de plantage slapen vonden we leuk, we keken binnen in de rubberfabriek en ’s avonds werd er voor ons gekookt. 
 
Op Bali was het heerlijk om bij te komen in Pemuteran. Het snorkelen bij Menjangan eiland was echt heel mooi qua kleuren en koraal en we hadden een heel spontane gids. Ook op Gili Meno hebben we prachtig gesnorkeld, hier zagen we schildpadden. In Tabanan werden we heerlijk verwend met de massage en het fietstochtje naar Tanah Lot vonden we heel leuk om te doen. De gids vertelde enthousiast en je komt door een ander deel van Bali: kleine dorpjes waar verder niemand komt. De excursie Zwemmen met dolfijnen in Sanur was boven verwachting. Van te voren vroegen we ons af of het niet kinderachtig of commercieel zou zijn. Maar het zijn zulke prachtige dieren en de trainers doen het heel leuk en hebben duidelijk feeling met de dolfijnen. Een bijzondere afsluiting van een mooie reis!


Indonesië reizen - Candi Ceto in mysterieuze mist. Sukuh, Java.Indonesië reizen - Culinaire tocht in Yogyakarta, Java.Indonesië reizen - Fietstocht Tabanan. Bali. Indonesië reizen - Zwaveldragers bij Ijen.Indonesië reizen - Ijen kratermeer. Java. Indonesië reizen - Vissersbootje op zee bij Pemuteran. Bali.Indonesië reizen - Hotel in Pemuteran.Bali.Indonesië reizen - Prambanan Tempels Java.Indonesië reizen - Zwemmen met dolfijnen. Sanur, Bali. Indonesië reizen - Tempels en wandeling bij Sukuh.Java.Indonesië reizen - Zonsondergang Tanah Lot. Tabanan, Bali.Indonesië reizen - Wandeling Sukuh. Java.