Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Maurice en Myrthe - 12-08-2014
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


De reis is prima verlopen, vanaf het moment dat we arriveerden in Makssar;  daar stond onze eerste transfer klaar. Zelfs toen we van de Togian-eilanden af kwamen en we een stuk later waren, stond er een chauffeur op ons te wachten.

De accommodaties waren allemaal prima. Op de Togian was het heel eenvoudig. Dat wisten we van te voren, met een mandibak wassen in plaats van een douche. Een ventilator misten we er wel, want het was er ook ’s nachts nog behoorlijk warm, maar ja, er was ook maar een paar uur per dag elektriciteit…

Wat best tegenviel waren de drie lange reisdagen. We waren er wel op voorbereid, want Obbo had ons vooraf daarover geïnformeerd, maar toch vonden we het soms wel pittig.


Daar tegenover stonden de prachitge ervaringen; heel bijzonder was het bijwonen van een begrafenisceremonie bij de Toraja,  mooi en boeiend en we kregen veel uitleg over de rituelen. Daarnaast is de onderwaterwereld zowel bij Bunaken als bij de Togian-eilanden fantastisch; dan vergeet je de nachten zonder ventilator ook wel weer!