H. Salberg - 08-08-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het waren drie boeiende weken in een "hele andere wereld", met mooie ontmoetingen met mensen in een hele andere cultuur, interessante geschiedenis en prachtige natuur.

We hebben een aantal bijzondere excursies gemaakt. De wandeling in Bandung was heel veelzijdig, echt geweldig! Leuke combinatie van geschiedenis, cultuur, religie, verschillende soorten vervoer en kijkjes in de Indonesische eetcultuur. Wij hebben ontzettend veel gezien, gehoord en gedaan die dag.
Ook de zonsopkomst bij de Borobudur vonden we heel bijzonder: in het donker gingen we er heen (niet wetende hoe het eruit ziet) om vervolgens het heel langzaam licht zien worden. Wij vonden het magisch!! 
De culinaire tour in Yogyakarta: heel veelzijdig wat betreft eten en leuk door het contact met de "brommerchauffeurs" en bijvoorbeeld het spelletje op de alun alun: geblinddoekt lopen tussen twee bomen.

De accommodaties voldeden zeker aan onze verwachtingen en waren soms verrassend leuk en zeer gevarieerd. In positieve zin sprongen uit: Savoy Homann: een heel leuk en bijzonder hotel (niet alleen wat meer luxe, maar ook met een heel interessante geschiedenis en architectuur) en het hotel bij de Borobudur: hele mooie plek met leuke gastvrije medewerkers en prachtig ingerichte kamers. Hier hadden we echt langer willen blijven. Abdi Homestay in Harrau vallei had een hele goede sfeer. Happy Valley en de accommodatie aan het strand van Padang waren zeer charmant, maar qua slapen wat minder luxe door de klamme nachten. Dit is echter iets wat je op de koop toe moet nemen in een tropisch land.

De chauffeurs waren altijd keurig op tijd. De eerste chauffeur sprak niet zo goed Engels, maar de tweede en de derde beter dan verwacht. Ze wisten ook veel en konden ons daarom veel extra informatie geven. Het waren ook leuke ontmoetingen!