Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Familie van Gennip: Anita, Albert, Coen, Esther, Saskia en Jan - 09-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een geweldige Indonesië reis gehad. Het klopte overal precies, iedereen stond op tijd klaar en het was een heel leuk programma. Onze complimenten! Het was een perfecte reis om ons 35 jarig huwelijk te vieren.
 
We hadden heel veel hoogtepunten. Natuurlijk de orang-oetans en olifanten in de jungle van Sumatra. We hebben de olifanten gewassen in de rivier. We hadden geen behoefte om er op te rijden, bovendien is het wassen is veel leuker voor zowel dier als mens. Op Java was de Culinaire Tocht in Yogyakarta achterop een scooter bij studenten een topper. En de zandvlakte van de Bromo vulkaan waar we met de open jeep doorheen reden: een soort Lord of the Rings landschap. Onwerkelijk! De fietstocht vanaf Mount Batur naar Ubud vonden we heel erg leuk op Bali. En het snorkelen op de Gili eilanden vonden we fantastisch! Je hebt het idee in een tropisch aquarium te zwemmen.
 
Het tempo op Java is pittig, met een paar keer om 4 uur opstaan en flinke reisafstanden, maar dat wisten we van te voren. Je wilt toch in 3 weken zoveel mogelijk zien, dus daar waren we op voorbereid. We vonden het heel fijn dat het programma van te voren geregeld was. Anders krijg je onderweg telkens discussie, vanwege verschillende interesses. Er stond voor iedere interesse wel iets op het programma, en dat is prettig met een gezin variërend in leeftijd van 27 tot 64.  
 
De wandelingen (oa. bij Sukuh) waren behoorlijk pittig. Ondanks dat Anita veel wandelt moest zij toch afhaken omdat het parcours te zwaar bleek  (ongelijkmatig, steil en glad dus vraag dit goed na bij de gids). Vooral Albert heeft enorm genoten want je ziet de omgeving lopend veel beter en komt op plekken waar je anders niet komt.  Anita vond vooral de Borobodur indrukwekkend en een ander gaat weer liever fietsen. Maar alles is eigenlijk mooi! We zijn heel tevreden met de reis die we hebben gemaakt en kunnen en zullen jullie zeker aanbevelen.