Marinel van de Kraats - 12-09-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Dit was een hele afwisselende vakantie met veel hoogtepunten.

Bijna alle accommodaties hadden een prachtige ligging gemeen. De meeste waren ook kleinschalig en authentiek; leuk. Sommige onderkomens waren niet zo fris. De accommodatie in Sidemen vonden wij bijvoorbeeld top: prachtige ligging, alles prima in orde, heerlijk gewandeld. 

Alle excursies waren zeer de moeite waard. We zijn de Bromo op geweest, hebben de sunrise Bromo gedaan.
De culinaire tour in Yogya was leuk, mede door de leuke studenten bij wie we achter op de brommer zaten.
Blij dat we de Ijen op geweest zijn.
Maar vooral de wandelingen met de diverse gidsen waren prachtig.
 
De eerste week (nog half brak van de reis) was het wel vaak erg vroeg op staan (Borobudur, Bromo, Ijen).
 
We hadden gelezen dat de jeep waarmee we naar de Bromo gingen oud maar sterk was. Het leek nu toch echt aan vervanging toe, de chauffeur moest er af en toe uit om onder de motorkap iets te doen en dat geeft in drukte en op smalle paden geen lekker gevoel.

De organisatie was prima. Alles klopte! Nergens onduidelijkheden. We waren vooral hartstikke blij met de chauffeur die de eerste week met ons meeging.
Leuk ook dat we tijdens de reis op Bali de ruimte hadden om samen de chauffeur(s) de route een beetje te bepalen (ruimte voor wat we wilden zien). De papieren informatie zou makkelijker en beter zijn als die directer, meer gepersonaliseerd (op de reis) was.

Een zorgvuldig opgebouwde reis die een mooie mix was van cultuur en natuur en van activiteit en ontspanning.


Indonesië reizen - Aan het werrk in de groententuinIndonesië reizen - Veevoer naar huis dragenIndonesië reizen - De Ijen- vulkaan op JavaIndonesië reizen - Het strand bij PemuteranIndonesië reizen - Drogende kruidnagelsIndonesië reizen - De witte stranden van Gili Meno