Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Elke Aarts - 26-09-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De hotels op Bali waren super! Met name Griya Santrian in Sanur. Ook de overige hotels waren mooi gelegen en over het algemeen prima kamers. In Malang zaten we in een "executive suite" wat het contrast met het hotel bij de Bromo-vulkaan groot maakte; ik vond dat hotel (Cafe Lava) erg tegen vallen.

De excursies op Sumatra waren erg leuk, vooral het olifanten wassen in Tangkahan, dat mag je zeker niet missen! Ook het tuben op de rivier aldaar was erg leuk.
De Borobudur was een absolute aanrader en ons hotel, dat net buiten de hekken lag, leek mij nog leuker dan Manohara. Op Java hebben we verder enorm genoten van de Prambanan en de Bromo-vulkaan.
Daarnaast waren alle excursies erg leuk om te doen. 

Ik vond het programma op Sumatra soms een beetje ruim in gedeeld. Zo hebben wij in Tangkahan zelf nog een tube-tocht bij geboekt om de middag te vullen daar er in de omgeving weinig te doen was.
Het was jammer dat we ook op Java een beperkt Engels sprekende chauffeur hadden. Daarnaast is deze twee keer gewisseld. We werden door een andere man op gehaald en vervolgens kregen we onze daadwerkelijke chauffeur, maar uiteindelijk werd deze ziek en kregen we een andere chauffeur die beperkt Engels sprak en waardoor het lastig was om te communiceren. 

Samenvattend: we hebben een geweldige vakantie gehad, waarbij een perfecte balans was tussen cultuur, natuur en ontspanning!