Lianne du Rieu - van der Kruk - 12-02-2012
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Bike trip:
Wat een super leuke dag was dit! Begonnen met een heerlijk en uitgebreid ontbijt met prachtig uitzicht over de Vulkaan en goede verhalen van de gids. Vervolgens een onverwacht (voor mij), maar interessant bezoek aan een plantage, waar van alles wordt verbouwd. Ik weet nu hoe de snakeskinfruits groeien, de mangosteens, kaneel, maar ook hoe Luwak koffie zijn bijzondere smaak krijgt. Heb 't geproefd. Voor mij zeker niet de lekkerste koffie ter wereld, maar toch leuk om te weten hoe het smaakt! De fietstocht was geweldig mooi. Goede toelichting van de gids ook. Wel écht bijna alleen maar downhill, waardoor je meer pijn krijgt in je polsen en schouders, van het remmen, dan ergens anders. Ik was persoonlijk heel blij met de optionele 10 km 'uphill' aan het eind! Mocht ik eindelijk trappen :-). De omgeving is spectaculair mooi... een supermooie rit. Toplunch om de boel af te sluiten. Echt een aanrader deze dag, voor iedereen!
 
Spirituele toer Sidemen:
Vandaag heb ik zelf mogen ervaren hoe de Balinezen hun spiritualiteit beleven. Begonnen bij een heilige bron om alle viezigheid (letterlijk en figuurlijk) van me af te spoelen. Het water stroomt met een enorme kracht over je heen! Daarna alle tempelrituelen beleefd met de priester die erbij was in een tempel hoog in de bergen. Een stuk kouder dan ik die dagen gewend was! Fijn dat we daarbij ook uitgelegd kregen wat er nu eigenlijk gebeurt, en waar men voor bidt. De lunch was de grootste verrassing. Een enorme mand vol heerlijke Balinese hapjes werd geofferd, maar na afloop van het ritueel hebben we die samen met de gids, priester en driver heerlijk opgegeten. Zo kon ik alle Balinese lekkernijen proeven. Super. Als bonus op de dag nam de gids ons mee naar zijn huis, waar we de kinderen uit het dorp mochten zien dansen. Dat hoorde niet bij de excursie, maar de gids was zo enthousiast, dat ie ons nóg meer wilde laten zien. Heel erg inspirerend en leuk!
 
Zwemmen met Dolfijnen:
Wat een ontzettend lief beest was Fedda, 'onze' dolfijn. Ik kreeg er net zo'n week gevoel bij als toen mijn eigen kinderen nog heel klein waren. Zo vertederend. Ik had echt het gevoel dat Fedda ook een heel goede klik had met mij.... Na afloop zei mijn vriendin dat ze precies datzelfde gevoel had. Klaarblijkelijk is dat dus wat een dolfijn met je doet. Mooi om mee te maken. Ook prettig om te zien en horen dat de dolfijnen gewoon in de zee wonen, in een 'pen' die is gebouwd op een kleine afstand van de kust. En op zondagen mogen ze lekker naar buiten, dus niet alleen maar een gekooid leven. Eigenlijk zijn het gewoon huisdieren, die ook echt een band hebben met hun verzorger... een beetje als een hond. Leuke ochtend, bijzonder gevoel.
 
Lianne du Rieu - van der Kruk


Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -