Marije Boon-van der Kuij - 21-08-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Als ik met m'n gezin aan de vakantie op Bali en Gili van Footprint Travel denk, hebben we heel veel positieve herinneringen en veel mooie beelden en foto's, maar wat ons het meest is bijgebleven zijn de vriendelijke mensen.

De accommodaties:
In Tabanan was de locatie verwisseld, maar zeer goed. Een fantastische accommodatie, heerlijk eten en hele vriendelijke mensen.
In Pemuteran was de lodge in een leuk parkje, de huisjes waren een beetje beperkt, geen lampjes naast het bed en die hanen!!! Het ontbijt was ook minder.
In Lovina heeft het resort degelijke kamers, maar prima, het eten en het ontbijt waren lekker.
Meme Surung in Munduk vonden we een super locatie, mooie huisjes, fantastisch ontbijt en natuurlijk aardige mensen.
De allemooiste locatie hadden we in Sidemen - Sawa Indah Villa, de mooiste kamer op de bovenste etage, een kamer ensuite, fijn personeel en lekker eten.
In Amed sliepen we in Anda Amed, een mooie locatie, maar het dorp vond ik niet leuk, veel vergane glorie en te veel hotels en restaurants.
Green Field in Ubud was gelegen op een mooie locatie, mooie kamers, mooie zwembaden, ontbijt een beetje beperkt in een kleine ruimte. Ik vond de locatie, vergeleken de andere, iets te groot. Ook weer super personeel.
Op Gili Trawangan sliepen we in Karma Kayak - leuke hippie actiegroep locatie, leuke huisjes, lief en behulpzaam personeel en prima ontbijt.
Het hotel in Sanur lag op een mooie locaties aan het strand, prima kamers en goede keuken. Voor mij wel een iets te groot complex. Het ontbijt was prima en goed personeel. Jammer van de jetski's de hele dag echt enorm irritant en we hadden er geen wifi.
 
De excursies:
- Tabanan - fiets excursie naar de Tanah Lot, mooie omgeving, bij de tempel wel een enorm circus, helaas een niet veel zeggende gids, alleen 'links' en 'rechts'.
- Pemuteran - excursie Menjangan, super leuke dag snorkelen, heel erg mooi en leuke begeleiding van drie spraakzame heren.
- Lovina - Boeddhistisch klooster en de warmwaterbronnen, mooi maar erg toeristisch. De dolfijnentocht was fantastisch wij hadden gelukkig een kapitein die rustig bleef en niet de dolfijnen ging opjagen, want dat hoor je vaak en dat geeft mij een dubbel gevoel.
- Munduk - soft trekking: hele mooie wandeling naar de twee vulkanen, hele leuke gids die veel te vertellen had.
- Sidemen - rijstwandeling, leuke wandeling, leuke gids uit het hotel, veel geleerd. 

De organisatie:
Alles qua organisatie, drivers, artsen en natuurlijk Jacqueline helemaal geweldig.