Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Hennie en Sjoerd - 16-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben ontzettend genoten van onze reis door Indonesië. We zouden zo terug willen! Binnen Azië spreekt Indonesië ons enorm aan, door de zee en connecties met verleden als Nederlands-Indië. Flores sprak ons persoonlijk nog iets meer aan dan Lombok. Waar dat precies aan lag weten we niet, in ieder geval waren de mensen op Flores heel vriendelijk.
 
De vrije dag in Maumere aan het strand was wel lekker om even te acclimatiseren. Het dagje snorkelen in Riung vonden we geweldig, vooral omdat het zo’n afgelegen plek is. Als je dat vergelijkt met de boottocht Komodovaranen, daar liggen s nachts meerdere boten in dezelfde baai. Dat voelt dan minder weg van de hele wereld. Het hotel in Riung is wel het meest eenvoudig, maar dat is wel logisch in zon afgelegen omgeving.
 
We hebben mooie wandelingen gemaakt bij Kelimutu vulkaan, Bajawa en Ruteng. Op deze dagen maakten we met verschillende lokale gidsen wandelingen. De wandeling bij Ruteng vonden we erg leuk.
 
Lombok was iets meer ontwikkeld dan Flores. Het was het einde van de Ramadan, dus het was Idul Fitri, wat wij wel Suikerfeest noemen. We kregen overal snoepjes. Families gingen bij elkaar op bezoek, iedereen was onderweg. Dat was wel bijzonder om mee te maken. De oversteek naar Gili Meno met een lokaal bootje vonden we heel leuk. Op de Gili eilanden konden we heerlijk snorkelen.