Karin van de Korput - 01-05-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze reis over Sumatra was mooi, afwisselend en avontuurlijk.

De hotels waren een goede variatie van simpel tot best luxe.
Een hele mooie accommodatie was in Tuktuk (Samosir). Minder luxe maar zeker zo leuk was Mega Inn in Tangkahan
In Brastagi was de kamer mooi met een geweldig uitzicht, maar de receptie/restaurant waren sfeerloos: het licht ging aan toen we kwamen. 

Het eten bij de gidsen thuis was erg leuk en lekker en hadden we zeker niet willen missen. De wandeling in Bukit Lawang was erg mooi, en de wandeling in Brastagi met gids Dody vonden we ook erg leuk.
 
In Tangkahan was het lastig om een wandeling te organiseren, de mensen spreken er weinig engels. Uiteindelijk toch gelukt met behulp van de gids die meeging met olifanten wassen.
 
De enige onduidelijkheid was de betaling van de gids bij de vulkaanbeklimming. Dit was inclusief, maar onze chauffeur en de gids dachten dat we dit nog extra moesten betalen. Na een telefoontje was dit opgelost.
 
Wat wij echt niet hadden willen missen was het eten bij de mensen thuis, de orang oetangs spotten in Bukit Lawang, de markt in Brastagi, de relaxte sfeer op Samosir eiland en het (door ons zelf geboekte) standverblijf op Bungus Beach met excursie naar de eilanden voor de kust.