Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Hesther, Jan, Renate (19), Lex (16), Fabian (12) - 16-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


“We hadden het zelf nooit zo kunnen organiseren! “
 
Onze Indonesië reis is fantastisch geweest. Ook onze kinderen in de leeftijd van 12 tot 19 hebben zich goed vermaakt. Alles was goed geregeld. Het was een geweldige ervaring voor ons hele gezin.
 
Om te acclimatiseren na de lange reis hadden we in Yogyakarta om een upgradehotel gevraagd. Een upgrade kost soms helemaal niet zo veel meer en is het wel waard. Als je aankomst is alles zo anders, het lijkt alsof je in een film zit. Wij vonden het heel fijn om dan in een luxe hotel te acclimatiseren. Achterop de scootertjes tijdens de Culinaire excursie in Yogyakarta was favoriet bij de jongeren.
 
Doordat we in het hotel op het terrein van de Borobodur sliepen waren we de laatste op de Borobodur en de eerste die er weer op stonden, heel speciaal! De fietstocht bij Solo was heel interessant om te zien hoe van alles wordt gemaakt in kleine bedrijfjes. Ook een hele leuke gids en heerlijk gegeten, zijn vrouw had voor ons gekookt.
 
Van Solo naar Surabaya hadden we een ochtend in de trein, dat beviel prima. Surabaya was het Majapahit hotel heel mooi, maar zoals jullie al zeiden is Surabaya zelf niet de mooiste stad. Malang heeft een klein centrum, maar vanuit hier met de open jeep richting Bromo was geweldig! Fijn om ‘s middags hierdoor al de Bromo op te kunnen. ’s Ochtends troffen we een prachtige heldere zonsopgang, schitterend. We waren heel bij dat we zo dichtbij sliepen, we zagen ’s ochtends een hele file aan jeeps uit het dal komen.
 
In plaats van Kalibaru sliepen we op een actieve plantage in Kaliklatak. Een lange weg, maar hartstikke leuk. We kregen een rondleiding over de plantage, de fabriek en de koffiebomen en rubberbomen. Sinds de onafhankelijkheid leek er niets meer veranderd. We zagen hier ook nog een wilde civet kat lopen.
 
Op Bali was in Pemuteran het snorkelen bij Menjangen eiland heel erg  mooi. Bij Munduk maakten we een hele mooie wandeling door rijstvelden en langs waterval. De chauffeur wist onderweg allemaal mooie plekjes. Onderweg naar Lovina liet de chauffeur ons hotsprings, boeddistisch klooster en tempel in het meer zien. Van Munduk naar Ubud hebben we de mooie rijstvelden bij Jatiluwih gezien en zeetempel Tanah Lot. Erg leuk dat we onderwegzoveel konden zien.
 
In Ubud hadden we voor het hotel een upgrade gekozen, dat beviel enorm goed. In Sidemen was het raften een hele belevenis. We hadden dat nog nooit gedaan en we vonden het allemaal erg leuk. De kinderen vinden zo iets sportiefs natuurlijk heerlijk.
 
Op Java is het wel veel verkassen, maar erg leuk dat we daardoor zoveel hebben gezien. Op Bali konden we weer meer relaxen. Fijn dat we bijna 4 weken hadden. Iedereen in ons gezin was hartstikke enthousiast. We hadden het zelf nooit zo kunnen organiseren!