Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Shirley, Martin, Gwenda (22), Jesse (19), Dewy (16) Albus - 24-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben enorm genoten van deze afwisselende reis over Sumatra, Java en Bali. We vonden de overnachtingen ook heel passend. Het varieerde van de ene keer luxe of een koloniaal oud hotel, de andere keer een eenvoudig lokaal guesthouse. Naast de bekende hoogtepunten deden we ook net andere dingen dan het gros van de reisorganisaties aanbieden. Ook vonden we het prettig dat je ter plaatse kunt terugvallen op een Nederlandse contactpersoon. Is er iets onduidelijk, dan bel je gewoon even en is het zo geregeld.
 
Een aantal belevenissen maakten de reis net even anders dan anders. Bijvoorbeeld achterop de brommer bij studenten in Yogyakarta. We genoten van deze Culinaire tocht niet omdat we zulke proevers van het lokale eten zijn, maar omdat we zulk leuk contact met de jonge lui hadden. Onze kinderen van 16 tot 22 vonden dit ontzettend gezellig.
 
We hebben ontzettend genoten van de zeldzame dieren die we zagen. Natuurlijk de orang-oetans in Sumatra. En schildpadden in Sukumade. ’s Nachts zagen we een reuzenschildpadeierenleggen op het strand. De volgende morgen hebben we kleine schildpadjes uit kunnen zetten. En we zagen waar de eieren die de avond ervoor waren gelegd nu waren begraven in de opvang. Met de gids gingen we de kampung in. Ook vonden we mooi om onze kinderen te laten zien hoe het simpel ook goed kan zijn. Mandi in plaats van een douche: met een pannetje water over je zelf heen scheppen werkt ook. ’s Avonds zaten we heerlijk op het terrasje voor de kamer, genieten van de rust.
 
De stadswandeling in Bandung was ontzettend leuk. De gids liet ons allerlei aspecten van de stad zien. De ochtend voor de zonsopgang bij de Borobodur vonden we ook heel speciaal. Het viel ons wel op, dat ten opzichte van 26 jaar geleden, Java druk is geworden. Java is het dichtst bevolkte eiland, toch wilden we hier graag met onze kinderen naar toe, vanwege familie achtergrond.
 
In 4 weken hebben we ontzettend veel gezien en gedaan. Soms zou een extra rustdag ook goed zijn. Maar het blijft schipperen met de tijd, er is zoveel te zien. We hebben geen moment spijt van alles wat we gedaan hebben, we hadden niets willen missen! We hebben vrienden al de tip gegeven, ook met jullie naar Indonesië te gaan.