Dick Linde - 10-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10De accommodaties waren over het algemeen ruim voldoende. Ook de vervangende accommodaties waren prima in orde. Een voorbeeld hiervan was het hotelletje in Pemuteran; die was super! Van de reguliere accommodaties was het hotel in Amed onze favoriet. Wat een uitzicht en wat een rust. De minste vonden we het hotel bij de Bromo, maar daar waren we maar tot 3 uur 's nachts ;)

Onze excursies
  • De dolfijnen spotten in Lovina: heel gaaf! Aanrader.
  • Culinaire tour met motortjes door Yogyakarta, dat was de topper voor de kids
  • Bromo Jeeptour en sunrise, heel leuk, mooie omgeving. Gelukkig de jeeptour afgesloten met de beklimming naar de kraterrand. Daar hadden we de ochtend na de sunrise geen zin meer in; goede keuze dus.
  • Sunrise Borobodur: prachtig mooie locatie om de zon te zien opkomen. Ook een aanrader.
  • Snorkelen bij Menjangan Island, heel druk, koraal wordt steeds minder, jammer dat er zoveel stukgemaakt wordt. Het was oké, maar niet super. Daarentegen was het snorkelen bij USS Liberty vanuit Amed wel een aanrader: mooie vissen en gaaf om het wrak te zien.

De organisatie was vanaf het begin prima. Duidelijke mails en reacties ook snel. Vanaf het begin tot het einde prima verzorgd. Alleen de pick-up aan het einde ging mis, maar dat hebben we zelf opgelost.
We hebben zeker ook geluk gehad met de drivers, vooral Sofyan die van Yogyakarta naar Bali steeds onze chauffeur was. Keurig gereden en leuke gesprekken gehad. De informatie was super, landeninfo en reisschema-info prima. Al met al zeker een aanrader om met Footprint te reizen. Dank jullie wel! 

Zeker doen:
De culinaire tour door Yogyakarta: Leuke jonge mensen die je door Yogya crossen achterop een motortje en je heerlijke dingen laten proeven. Plaatselijke lekkernijen, gude, lotek, gingersoep en lekkere knapperige pannenkoekjes met kaas en chocolade vlak bij het plein van het sultanspaleis. De koekjesfabriek en de pop -up market (alleen tijdens de ramadan) waren ook heel leuk en lekker. De leuke gesprekken met de gidsen en de gerechten waren zeer de moeite waard. En de meiden van 8 en 10 jaar waren dolgelukkig dat ze achterop de motortjes door het verkeer scheurden. 
 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel