Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sandra van der Waerden - 13-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De organisatie was in één woord Top! Veel informatie (soms wat al te veel ;-) ). Alles tot in de puntjes geregeld. Aardige en goede chauffeurs en gidsen. Leuke excursies. En een onwaarschijnlijk goede lokale vertegenwoordiger, waar we echt op hebben kunnen bouwen. Hulde!

De accommodaties waren stuk voor stuk prima. Eruit sprongen:
- Amata Resort in de buurt van Candi Mendut: Pure luxe, prachtig (nieuw?) hotel met een geweldige staf. Alles super luxe: de ontvangst, het personeel, de bungalow met fijn sanitair, het eten, de heerlijke drankjes, het zwembad.
- Balemong in Ungaran: Prachtige koloniale glamour Geweldige ('botanische') tuinen, zeer luxe koloniale inrichting ('paleis'), lekker zwembad, goed personeel, prima kamer met uitzicht over rijstvelden, fijn sanitair.

De excursies:
  • De culinaire excursie in Yogya was erg leuk: achter op de scooter (met helm) op pad met twee studenten. Was even wat onwennig, maar het wende snel. Leuke gerechten leren kennen, kijken en als je wil ook proeven (o.a. lotek en koekjes). Leuke afsluiting op de Alun Alun met Ronde, was erg gezellig.
  • Jeep Lava tour bij de Merapi: Op zich indrukwekkend om te zien en je te realiseren wat de uitbarsting in 2010 heeft aangericht, maar de tour van 60 minuten duurde 90 minuten, waar 30 mintuten lang genoeg zou zijn geweest.
  • Sunrise Burubudur; Een mooie ervaring. Het was geen heldere ochtend, dus geen echte 'sunrise' gezien, maar het ochtendgloren leverde toch een bijzondere sfeer. Er waren aardig wat bezoekers, maar zodra wat het lichter werd, werd het stil en sereen. Na afloop een kopje thee met lekkers en een leuk aandenken gekregen. Daarna terug naar het hotel voor ontbijt.
  • Fietsexcursie in Solo: Leuk, al viel dat links fietsen nog niet mee. Maar de gids lette heel goed op ons. Hij vertelde ook leuk. Hoewel het zondag was wist hij een paar werkplaatsen te vinden waar men nog aan het werk was. Vooral de gamelansmederij was indrukwekkend. Ook tussen wat rijstvelden door gefietst en aan het eind werden we uitgenodigd bij de gids thuis te lunchen. Zijn vrouw had een heerlijke lunch bereid, een waar een restaurant een puntje aan kon zuigen. Wel jammer dat ze zelf niet echt mee wilden eten, maar dat vonden ze denk ik te eng of niet gepast of zo. De gids kwam er wel bij zitten.
  • Bromo Sunrise: Rond half drie werden we gewekt door het hotel. We reden naar het KingKong viewpoint en daar was het wachten tot de zonsopkomst. We waren zelf goed gekleed, maar er waren mensen die verschrikkelijk stonden te verkleumen (tegen de tijd dat de zon opkwam hadden ook wij trouwens best koude voeten en handen). Bij stalletjes vlakbij kun je koffie/thee kopen en opwarmen bij een vuurtje, maar dan sta je alleen misschien niet helemaal vooraan als de zon opkomt. Een mooie zonsopkomst gehad, het is echt een prachtig uitzicht daar. Daarna zijn wij direct teruggegaan naar het hotel voor ons ontbijt, aangezien wij de krater zelf de middag daarvóór al hadden beklommen. Daardoor hoefden we nu niet in kolonne de trap op, dat was een goede keus. Wel jammer dat je 's nachts minstens een uur extra in de kou staat, maar afgezien daarvan een mooie ervaring.

Hoogtepunten zijn moeilijk aan te geven, het was de mix van de contacten met de lokale gidsen en chauffeurs, het reizen, de hotels, en de excursies die het tot een zo bijzonder geslaagde reis hebben gemaakt. En voor ons natuurlijk ook tot slot nog het familygathering-aspect op Bali. Onbetaalbaar.
 
Afgezien van de aardbeving op 5 augustus 2018 was het een geweldige belevenis. We hebben echt het idee dat we Java een beetje hebben leren kennen, het eiland en de mensen.


Indonesië reizen - Wajangpoppen, YogyakartaIndonesië reizen - Wajang kulit, YogyakartaIndonesië reizen - Prambanan, JavaIndonesië reizen - Prambanan, JavaIndonesië reizen - Borobudur, JavaIndonesië reizen - Stupa op de BorobudurIndonesië reizen - Borobudur, JavaIndonesië reizen - Zonsopkomst boven de BorobudurIndonesië reizen - Boeddhabeeld in een stupa, BorobudurIndonesië reizen - Zonsopkomst, BorobudurIndonesië reizen - Ochtend op JavaIndonesië reizen - BoeddhaIndonesië reizen - Lokaal leven, JavaIndonesië reizen - JavaIndonesië reizen - Lokaal leven, JavaIndonesië reizen - Lokaal leven, JavaIndonesië reizen - Platteland, JavaIndonesië reizen - Rijst planten, JavaIndonesië reizen - Kampong Warna Warni, MalangIndonesië reizen - De gekleurde wijk, MalangIndonesië reizen - Boven op de BromoIndonesië reizen - Hindoetempel bij de BromoIndonesië reizen - De Bromo en de SemeruIndonesië reizen - Zonsopkomst boven de BromoIndonesië reizen - Zonsopkomst boven Bromo en Semeru en BatokIndonesië reizen - Rijstvelden, JavaIndonesië reizen - De zee bij Gili'sIndonesië reizen - Indonesië reizen - Strand, Bali