Marieke - 15-07-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


We waren zeer te spreken over de goede organisatie. We vonden de hotels, stuk voor stuk, zeer prachtig. Ik denk dat we nog nooit in zulke prachtige hotels hebben verbleven! Echt uitmuntend vonden we ons verblijf in Munduk. We hadden een huisje met prachtig uitzicht en het eten in het hotel was fantastisch. Opvallend aan alle hotels waren de prachtige tuinen en vaak een bijzondere uitzichten.
De informatie zoals we die hadden gekregen klopte precies. Al met al zou ik Footprint zeker aanraden en de reis krijgt van ons een 8.
 
Terugkijkend waren we erg te spreken over de fietstocht in de omgeving van Ubud. Het was gezellig met andere toeristen, we kregen in een rondleiding in een Balinees huis, we kregen verschillende koffie en thee te proeven en hebben natuurlijk gefietst. Daar voegde de fietstocht in Blayu daar niet zo veel meer aan toe.
Onderweg van Ubud naar Pemuteran hebben we een bezoek gebracht aan het Bali Bird park waar we erg van onder de indruk waren. Allereerst is het een prachtig aangelegd park waar de vogels mooie verblijven hebben en vliegen sommige tamme vogels gewoon rond. Zeer bijzonder en zeker een aanrader. Ook bezochten wij een vlindertuin, heel erg mooi, ze hadden ook veel bijzondere insecten.
 
In Sidemen hebben we geraft. Dat was echt fantastisch!!! Het is een van de weinige momenten geweest op Bali dat we het gevoel hadden echt in de ongerepte natuur te zijn, geen scooters of verkeer, alleen maar prachtige landschappen met hoge bergen en natuurlijke watervallen. Het was zeer goed georganiseerd en de wild stromende rivier maakt het erg spannend en uitdagend, zeker een aanrader!!
De twee snorkelexcursies waren beide prachtig! Wel vonden we het koraal bij het Menjangan eiland het allermooist. Maar ook in Amed hebben we het leuk gehad.
 
Onze chauffeur nam ons mee naar verschillende tempels. Aan de ene kant was dit bijzonder maar het was vooral ook een toeristisch gebeuren, waar geprobeerd werd je van alles te verkopen.
Nadeel van Bali vonden we achteraf wel de enorme drukte, met name van het verkeer, je hoort de scooters echt werkelijk overal! Bijzonder triest vonden wij het om te zien hoe de mensen met hun afval omgaan. Er was bijna geen enkele plek waar geen plastic lag. Er komt ook nauwelijks meer echt ongerepte natuur op Bali voor gezien veel grond voor landbouw wordt gebruikt. Ik vraag me dan ook af hoe het de komende jaren zal gaan met het mooie natuurschoon op Bali…
 
Ik was zeer tevreden over de informatie en organisatie. Alles klopte letterlijk volgens het boekje. We verbaasden ons eigenlijk hoe stipt de Balinezen waren. De chauffeurs waren altijd op tijd en waren altijd bereid mee te denken als we toch de plannen wat wilden aanpassen. Enige minpuntje hierbij vond ik de wandeltocht georganiseerd door het hotel in Sidemen; die gids kwam wel te laat en hij had ons niet van te voren verteld dat we een snelstromende rivier over moesten steken; dat was echt niet handig met blote voeten.
 
Samengevat ben ik zeer te spreken over de organisatie van Footprint Travel. Mijns inziens klopte de reisbeschrijving volledig met de werkelijkheid. Daarnaast waren de hotels buitengewoon bijzonder! Wat de excursies betreft waren we zeer te spreken over het snorkelen bij het Menjangan eiland en ook het raften in Sidemen was geweldig!


Indonesië reizen - Neushoornvogel in Bali Bird ParkIndonesië reizen - Indonesië reizen - Boeddhistische tempel, Brahma Vihara AshmaraIndonesië reizen - Danau TamblinganIndonesië reizen - Indonesië reizen - Offertjes van de hindoesIndonesië reizen - De rijstoogstIndonesië reizen - Zonsondergang bij Amed