Tanja Nijhuis - 13-08-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


We hebben weer heel veel gezien en gedaan, heerlijk gegeten en genoten van de natuur. We vonden Bali (met name het zuiden) wel heel druk, wij zijn 27 jaar geleden op Bali geweest en natuurlijk wisten we dat er veel veranderd is maar dat het zo toeristisch is geworden hadden we ons niet gerealiseerd.

Alle accomodaties waar we verbleven waren goed, behalve het hotel in Lovina. Dit was verouderd, viezig en lawaaiig van de weg en terugkerende stappers. In Ubud  hadden we een upgrade en dat was heerlijk (erg goed ontbijt), Karma Kayak op Gili Trawangan is fantastisch qua ligging en eten, Abia Ayu in Sidemen vonden wij heel charmant met fantastisch uitzicht.

Wij hebben verschillende excursies gedaan en dat waren ook de hoogtepunten van de vakantie. Fietsen rondom Ubud, snorkelen bij Permuteran, raften op de Ayung rivier, wandelen met gids in Munduk waren allemaal geweldige activiteiten

De organisatie was uitstekend. Informatievoorziening en communicatie zowel voorafgaand aan de reis als tijdens waren heel goed. Organisatie verliep vlekkeloos, chauffeurs en gidsen waren altijd stipt op tijd en de lokale vertegenwoordiger was meer dan uitstekend. Eerst hadden ze ons al geholpen met transport naar Gili Trawangan toen bleek dat de fastboten niet zouden varen (zonder dat wij het wisten hadden ze al opties genomen op vluchten) en tijdens en na de aardbeving op Lombok - die ook Gili Trawangan trof - waren ze uiterst behulpzaam. Het was heel fijn dat ze ons heel snel belden om te vertellen dat de tsnunami waarschuwing was ingetrokken. Ook heel fijn was de hotelkamer die ze voor een paar uur ons geregeld hadden nadat we geëvacueerd waren van Gili Trawangan zodat we konden douchen en eten! Verrekenen van kosten ging ook heel soepel, kortom niets dan lof voor de organisatie!

De vele activiteiten die op Bali mogelijk zijn, zoals fietsen, raften, snorkelen, wandelen met gids, surfen etc. waren voor ons de hoogtepunten van de reis!