Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Diana Boere - 20-04-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een geweldige reis over Java en Bali, supermooie natuur en vooral erg vriendelijke mensen.
 
We geven de reis een 9 en gaan Footprint Travel zeker aanraden aan vrienden en familie.
 
Over het algemeen heel goede accommodaties, de leukste vonden wij Duta in Yogya (we hadden een kamer met de badkamer buiten in de tuin). Kaliklatak was ook een erg mooie locatie, met een heel sfeervolle cottage (hoewel er geen warm water was). Sukamade viel een beetje tegen, niet zozeer vanwege de eenvoudige kamer (dat was vooraf beschreven), maar omdat het eten niet zo smaakvol was (het was wel veel).
 
We zouden eigenlijk alle excursies aanraden. De leukste waren de excursies onderweg (in volgorde waarin we ze gedaan hebben): de wandelingen in het Dieng plateau ,mooie wandeling met een echt off the beaten track gevoel
De culinare ontdekkingstocht in Yogyakarta, erg leuke jonge gidsen, veel lekker eten en een superleuke ervaring van de stad.
Candi Ceto, Candi Sukuh en wandelingen in de omgeving, heel mooie natuur.
Ijen, erg mooie vulkaan, maar vooral ook heel goede en leuke extra informatie. Dit was vooral ook een erg gezellige excursie.
De kookcursus op Bali was ook erg leuk, heel leuk om te zien hoe het lokale eten gemaakt werd. Dit was wel erg in de lokale cultuur, af en toe tegen het prekerige aan.
 
We hadden een erg goede chauffeur, hij regelde alles zonder dat we er iets van merkten. We hebben ook veel aan hem gehad als tolk en voor extra reisinformatie onderweg. Hij was erg zorgzaam onderweg en heeft er voor gezorgd dat er nooit iets fout ging.
Alle lokale gidsen waren op tijd, spraken goed in Engels. We konden met deze gidsen goede gesprekken voeren en ze vertelden ook veel extra dingen over het leven in Indonesie, de omgeving en de lokale cultuur.
Er was ruim voldoende informatie  verstrekt bij aankomst, dit was erg gedetailleerd. Voordeel was ook dat we alle vragen kwijt konden bij de chauffeur, waardoor wij vooral van onze vakantie konden genieten.
 
Wij hebben vooral genoten van Java. De wandelingen die we daar met gidsen gemaakt hebben waren echt super en het leuke was het contact met de lokale bevolking. Heel veel mensen willen met je op de foto en in een dorpje op het Dieng plateau wilden enorm veel kindjes handen schudden.
 
De culinaire opties in Indonesie waren geweldig. Een tour achterop scooters door Yogya naar de locale warungs om lekkernijen uit te proberen en de kookcursus op Bali met familierecepten gaven een goede kijk op de smaken van de inwoners zonder dat deze is aangepast voor de toeristen.
 
Tijdens het uitrusten op Gili Meno hadden we het geluk om bij heldere avond een adembenemende maansopgang meemaken die van achter de bergen van Lombok opdook. En tijdens de snorkeltrip om heel Gili Meno heen was de zee vol met koraal, exotische vissen en zeeschildpadden.