Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Robert Huiting - 18-04-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Onze reis op Sulawesi en Sumatra was erg bijzonder. We hebben in een beperkte tijd een hele goede indruk gekregen van de prachtige hoogtepunten van deze eilanden. We hebben kennis gemaakt met de adembenemende natuur, cultuur en de vriendelijke mensen.

De accommodaties waren prima. Achteraf hadden wij op een aantal plekken wel liever meer in de natuur gezeten, bijvoorbeeld in plaats van in de stad Makassar in een ecolodge in National Park Bantimurung Bulusaraung.
Sommige hotels waren inmiddels aan een renovatie toe, maar dat was vaak prima voor één nacht. Dat gold bijvoorbeeld voor Brestagi en Rantepao.
Tot de fijnste plekken behoorde Bukit Lawang. Ook hier zouden wij zelf gekozen hebben voor een resort dat nog iets verder in de natuur lag, voor de echte natuurlijke ervaring. Het restaurant en kamer waren hier verder zeer goed.
Het resort op Samosir was ook een erg mooie plek, helaas hebben we daar veel last gehad van geluidsoverlast van schoolfeest in naastgelegen resort, dat was overmacht.

Alle excursies waren erg goed uitgezocht en pasten goed in het programma.
De hoogtepunten vonden we de wandelingen in het nationale park Bantimurung en in de jungle van Bukit Lawang.

Wij zijn ook tevreden over de organisatie; uitermate goede chauffeurs en gidsen.

Wij vonden het rondreizen op Sulawesi en Sumatra erg bijzonder. We hebben erg genoten van het contact met de locals, de schitterende natuur en cultuur van het land.