Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wijtze Anschutz - 09-10-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Footprint leverde top service die verder gaat dan alleen een reis op maat boeken. Deze reis was niet alleen een sublieme reis, maar mede door de prachtige locaties en hotels als door de plaatselijke gids en de auto met chauffeur die alle dagen ter beschikking stond en ons op een fantastische wijze door het chaotische verkeer loodste. Buiten rustig wandelen is in Medan niet echt mogelijk vanwege de hitte en de chaos op straat!
Alles was op en top verzorgd, ook alle reisinformatie.
We hebben meer uit de reis gehaald dan we vooraf hadden gedacht. 
 
We hebben op Sumatra op een drietal locaties gezeten. De eerste in Medan was heel sprookjesachtig in een prachtige tuin met mooie appartementen. We waanden ons in de tijd van Hella Haasse en Maria Dermout.( Tempo Doeloe). Wat een heerlijke tijd!
De tweede in Berastagi op 1400m hoogte ( heerlijk koel) overnachtten we in een goed hotel( oud Garuda-hotel) dat een beetje vergane glorie uit ademde., Overigens hebben we daar heerlijk geslapen.
De derde locatie lag aan het Toba-meer, en was heel romantisch en erg goed met zeer vriendelijk personeel en heerlijk eten...De appartementen waren eenvoudig ,maar goed!

Naast de geplande bezoekjes van de city-tour was er ook een aantal persoonlijke wensen, zoals het terugvinden van de oude woonomgeving in Medan en het bezoek aan het Elisabeth Ziekenhuis waar ik 76 jaar geboren ben. De Franciscaner zusters hebben ons een rondleiding gegeven, o.a. de Verloskamer, die nog bijna in dezelfde staat verkeerde. De tijd stond even stil voor mij, een heel bijzonder moment!