Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marcel van Dalen - 03-10-2016
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Onze reis door Noord-Sumatra was intens en indrukwekkend

De accommodaties varieerden van basic tot luxe. De variatie was prima en afwisselend.  Op de afgelegen plaatsen hadden wij ook geen hoge verwachtingen qua accommodatie.

De organisatie was perfect. We kregen na aankomst veel informatie die zeer bruikbaar was. Onze chauffeur was uitstekend, altijd vriendelijk, altijd behulpzaam​.
De organisatie van de reis was uitstekend (een dikke 10)
 
Voor ons was dit de 16e keer dat we Indonesië bezochten. We houden van Indonesië vanwege de cultuur, natuur, klimaat en vriendelijke mensen. 
Sumatra overtrof al deze eerdere bevindingen. De mensen waren nog vriendelijker we hebben vele malen puur en intens contact gehad met mensen en dat is onbetaalbaar. 
 
Bukit Lawang: Jungle trekking op zoek naar oerang oetangs was super. Advies: ga zo vroeg mogelijk op pad met je gids. Bezoek vleermuisgrot was zeker de moeite waard. Wij hadden niet zo'n groot grottenstelsel verwacht. Op sommige plekken vergt het wel wat klimwerk, op de terugweg nog wat gedronken bij het kinder tehuis. Hier heb je de mogelijkheid om iets te doen voor een goed doel rechtstreeks dus zonder tussenkomst van allerlei schakels, 
 
Tangkahan: Olifanten wassen super om te doen. Het leek wat toeristisch maar de uitleg van de mensen in het dorp liet zien dat deze bron van inkomsten voor hen zorgt voor een goede balans waardoor geen bossen hoeft worden gekapt om hier inkomsten uit te halen.
 
Brastagi: Beklimmen van de vulkaan mooie ervaring. Wij zijn redelijk goede klimmers en waren ruim voor zonsopkomst al boven, afdaling via de alternatieve route was vrij intensief en is zeker niet voor iedereen weg gelegd.
 
Samosir: We hebben onze chauffeur met auto meegenomen naar het eiland tegen een extra vergoeding en met hem over het eiland rondgereden. De wandeling op Samosir was ook erg leuk met een 4x4 de bergen in en dan lopend naar beneden via tuinen en akkers, af en toe een praatje met mensen die we tegen kwamen zeker een aanrader om te doen.
 
Medan: de bentor trip naar familie om lekker Indonesisch te eten was erg lekker en leuk.
Banda Aceh, city tour was heel indrukwekkend, tsunami museum, kerkhof met KNIL militairen.
Voor ons als duikers was het heerlijk om de bouwsteen duiken te kunnen toevoegen aan deze reis. Het duiken op Pulau Weh bij Lumba Lumba was super. De wegen op Pulau Weh zijn in uitstekende staat wij hebben zelf nog een scooter gehuurd van 1 van de medewerkers van het duikresort en hebben een leuke dagtour over het eiland gemaakt.
 


Indonesië reizen - Sumatra reizen: orang oetang bij Bukit LawangIndonesië reizen - Sumatra reizen: Bukit LawangIndonesië reizen - Sumatra reizen: olifanten wassenIndonesië reizen - Sumatra reizen: Olifanten bij TangkahanIndonesië reizen - Sumatra reizen: jong olifantjeIndonesië reizen - Sumatra reizen:Berastagi  Indonesië reizen - Sumatra reizen: zonsopgang op de Sibayak vulkaanIndonesië reizen - Sumatra reizen; actieve vulkanen rond BerastagiIndonesië reizen - Sumatra reizen: Karo Batak huizenIndonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Sumatra reizen; Toba Batak huizenIndonesië reizen - Sumatra reizen; boot op dak in Banda AcehIndonesië reizen - Sumatraeizen; duiken bij WehIndonesië reizen - Duiken bij WehIndonesië reizen - Onderwaterwereld bij WehIndonesië reizen - Heerlijke afsluiting op WehIndonesië reizen - Duiken bij Weh