Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sander en Merel van den Ouden - 10-09-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


 
De reis was bijna onbeschrijfelijk! Fantastische individuele dingen gezien en gedaan! Boven verwachting.
 
We gaan Footprint Travel zeker weten aanraden, we waren zeer tevreden over de goede organisatie. Chauffeurs waren goed en altijd op tijd. Alle hotels waren goed op de hoogte van onze komst. Dit betekende voor ons dat we zelf op vakantie helemaal niets meer hoefde te regelen, echt super.
 
Met een lokale gids de jungle in voor o.a. orang oetans te voeden is waanzinnig! Olifanten wassen was erg toeristisch, maar wel leuk. Culinaire trip achterop een scooter door Jogyakarta, heel leuk om zo iets van de stad te zien/horen en diverse hapjes te proeven. Jeeptocht naar Bromo toffer en leuker dan we verwachtten.(Go Lokal) in becak naar een lokale familie om s’avonds te eten is een mooie stadbeleving en gezellig bij de familie. Snorkelen naar koraal is ook mooi maar toeristisch (in groepsvorm), Fietsen op Gili is heel gaaf.
Aanraders; jeeptocht naar Bromo, tuben op rivier, Met een locale gids (niet met groep) de jungle in voor oa Orang Oetans te voeden/zien, (Go Lokal) in bentor naar lokale familie om s’avonds te eten
 
De organisatie en samenstelling is erg goed verzorgd. 
 
Alle auto’s waren qua veiligheid en comfort goed, echter de lokale chauffeurs spreken niet allemaal Engels (of gebrekkig). Toch gaven enkele chauffeurs nog extra info onderweg over cultuur, industrie (palmolie, rubber enz), families, politiek, corruptie. 
 
Hoogtepunten waren:
Oerang Oetans in Bukit Lawang
Tuben op de rivier in Tangkahan
Eten bij locals in Medan
Borobudur
Fietsen in Borobudur met gids
Culinaire trip in Yogjakarta
Met open jeep naar de Bromo rijden
Sunrise bij de Bromo
De reis door Java, Sukuh, Malang, etc.
Snorkelen op Bali