Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Allard en Merel - 30-07-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Sinds gistermiddag zijn we thuis na drie inspirerende, mooie, actieve en indrukwekkende weken in Indonesië. De vakantie was een goede combinatie van natuur, cultuur, eten, sportiviteit en relaxen, waardoor we nu vol nieuwe indrukken en energie weer klaar zijn voor het 'gewone' leven in Nederland. We willen jullie bedanken voor dit mooie programma en voor de werkelijk perfecte organisatie, waardoor we drie onbezorgde weken beleefde hebben.
 
We troffen hartstikke vriendelijke chauffeurs, gidsen, lodge-eigenaren, kofferdragers, etc. Chauffeurs waren altijd op tijd of zelfs wat eerder aanwezig. Ze brachten ons altijd naar leuke lunchrestaurants en dachten goed mee: als we durian wilden proeven, of naar een marktje wilden, of batikkleedjes wilden kopen. Ook konden ze veel van onze vragen over de cultuur, het leven in Indonesie, de landbouw en het eten beantwoorden. Ze lieten ons nooit in de steek na aankomst bij het hotel; vaak wachtten ze tot we goed en wel waren ingecheckt.
 
De informatievoorziening was zeer volledig. Elke vraag die bij ons opkwam gedurende de reis, werd beantwoord in een van de informatieboekjes.
 
De accommodaties waren een mooie afwisseling tussen luxe en minder luxe. De lodges sprongen er voor ons uit in positieve zin. Het voelde avontuurlijk, maar was toch allemaal erg verzorgd en netjes. Hoogtepunten: Tabo, Mega-Inn en Ecolodge. Het hotel in Medan vonden wij het minst leuk; er was gerookt in de kamer en omdat het hotel vol was, konden we niet van kamer wisselen.
 
Gili Meno was prachtig, en onze lodge was prima; eigenlijk hadden we op zo’n mooie locatie wel een iets luxer verblijf gewild om het paradijselijk gevoel compleet te maken.
 
Orang-Oetangs spotten in de jungle was een fantastische ervaring. Ook het olifantenwassen was erg bijzonder. De culinaire tour was super. We houden erg van eten, en hebben een oma uit Java dus ook een feest der herkenning én leerzaam. Borobudur en bromo waren eveneens bijzondere ervaringen. U merkt het, we kunnen niet kiezen. De combinatie van flora/fauna/eten/cultuur maakte deze reis zo compleet.
 
Als we terugkijken op deze reis herinneren wij ons vooral de mooie ervaringen: het spotten van een orang-oetang en haar kindje, het wassen van de olifant, het zien van de sawa’s, de wandeling door de theevelden, de lotek in Yogya, de prachtige onderwaterwereld bij Gili Meno en zoveel meer. Wel betekende het dat we in de drie weken een hele hoop kilometers hebben afgelegd, zowel per vliegtuig, als per auto, als per boot. We zijn nooit langer dan twee nachten op een locatie geweest en hebben veel dagen zeker 4-5 uur achtereen gereden. Het was het waard, omdat we zoveel wilden zien. Een volgende keer nog zo'n mooie reis, maar dan gaan we voor een iets lager tempo.