Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Joyce van Straten - 06-10-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Eerste reactie over onze Indonesië reis
Fijne, goed geregelde vakantie waarin we absoluut hebben genoten.
 
Onze excursies in Indonesië
- Twee daagse Jungle trekking. Zwaar veel klimmen en klauteren. We hadden twee hele enthousiaste gidsen die de gekste weggetjes wilden pakken om zo meer Orang -oetans te kunnen zien. Iedereen is gevallen en kwam vies aan in het kamp (zelfs de gidsen). Maar we hebben wel 16! wilde Orang-oetans gezien. Leuke sfeer in het kamp, je behoeftes doen achter je tent, douchen in de rivier en eten op de grond.
- De Borobudur beklommen in de sunrise. Om 03:30 opgestaan om met het fietsje naar de Borobudur te fietsen. Daar met een gering groepje mensen de zonsopgang bekeken. (Deze was er overigens niet vanwege het seizoen, wel alsnog een mooi beeld!)
- Prambanan bezocht in de middag, bloedhitte vanwege het uitzonderlijke weer in die periode.
- Culinaire tour achterop de brommers. Leuk en veel gegeten. Heel erg gezellig met de groep 'studenten' en de andere reizigers. En gelijk minder bang om eten op straat te bestellen. Want het is vele malen lekkerder dan in een restaurant of in je hotel.
- Plantage bezoeken en slapen op de plantage bij Ijen. Grappig om te zien dat Kaneel ook uit een boom komt. Hoe rubber wordt gemaakt. Het verschil tussen vrouwen en mannen koffie bonen etc. Wel 3 uur les gekregen van een Nederlandssprekende gids. - Ijen Beklommen. Fijne gids die ons duidelijk vertelde rustig naar boven te lopen. En nog rustiger naar beneden. Flinke glijpartijen en rennend de heuvel af. Flinke wandeling met een super mooi uitzicht!
- Dolfijnen gespot in Lovina, Toen we alleen waren op een stukje water kwamen de dolfijnen rond ons bootje omhoog. Uitzonderlijk want daarna niet meer alleen geweest maar met dik 17 andere boten als een malle op die beestjes af maar zodra je aankomt zijn de dolfijnen er al vandoor. (Toch zeker 45 dolfijnen gezien! ) Ja we waren erg gelukkig deze vakantie bleek.
- Daarnaast nog heel veel tempels, dorpjes, watervallen, meren, marktjes, batik fabrieken, Luwak koffie, schaduwspellen, spelletjes etc. gezien en gedaan door de reisgidsen en chauffeuren die uit eigen initiatief ons meenamen naar extra bezienswaardigheden. Onze Bali chauffeur is zelfs heel Bali doorkruist zodat we toch nog veel van Bali konden zien, aangezien onze vakantie helaas eerder moest aflopen.
 
De accomodaties tijdens ons Sumatra, Java, Bali reis
De accommodaties waren stuk voor stuk goed geregeld. Natuurlijk is het een net wat fijner dan de ander. De eerste dag bij de ecolodge in Bukit Lawang vonden we de koude douche wel heel erg koud, na zo'n lange reis. Maar na de overnachting in de jungle waren we erg blij met de koude douche. Het hotel in Berastagi vonden we minder. De atmosfeer was nogal gek en we waren de enigste westerse wat nogal genante momenten met zich meebracht. Bij Rumah Darma vonden we de gratis fietsen goed geregeld en het afscheidscadeau erg leuk. En in Duta Garden hebben we heerlijk een paar dagen kunnen genieten. Evenals het hotel in Lovina. Alle accomodaties waren prima. Ze hadden dan ook allemaal wel iets wat beter kon maar dit hebben wij niet als vervelend ervaren. Het is juist leuk dat je (bijna) elke dag weer ergens anders terecht komt.

De organisatie van onze Indonesië reis
Vooraf al een zeer goed gevoel door het uitgebreide pakket aan informatie, facturen en vertrekbrieven. Ook heb ik vooraf veel contact gehad met Karin. Eenmaal aangekomen in Indonesië een groot informatie pakket gekregen met boekjes, achtergrond informatie en tips en tricks. We hebben elke keer fantastische chauffeurs gehad en gidsen. Het leek wel of we het super getroffen hadden. Stonden altijd voor ons klaar en konden ze bellen indien nodig. Dachten goed met ons mee en niks was te veel. En hadden zeker langere ervaring met het werk. De gidsen waren altijd zeer alert op je fysieke toestand en stopten vaak voor een water of rust pauze. Helaas hebben wij onze vakantie eerder moeten stoppen vanwege prive omstandigheden. Toen bekend was dat de verzekering bezig was met een vliegticket voor de maandag (5 dagen eerder dan gepland) heb ik Jacqueline een berichtje gestuurd of ze me kon bellen op ons Indonesische nummer. Nog geen 30 seconden later had ik haar al aan de lijn. Samen besproken of we onze trip iets in konden korten en de vrije dagen in Bali konden laten vervallen en eerder door konden reizen naar Ubud. Nog geen uur later al een akkoord. We zouden de volgende dag een chauffeur hebben en eerder terecht kunnen in het volgende hotel. Toen we bij de receptie in Lovina langs wilden gaan om te zeggen dat we eerder zouden vertrekken waren zij al op te hoogte en wensten ons veel sterkte toe. Echt super dat dit zo snel geregeld kon worden en door dit snelle handelen hebben we alsnog alle bezienswaardigheden in Bali kunnen zien!

De hoogtepunten tijdens onze Sumatra, Java, Bali reis
De tweedaagse jungle trekking om vervolgens tubbend de rivier af te varen. De culinaire tour achterop de brommers. Super bijzonder bezoek gehad in de koekjesfabriek, al het lekkere eten en een spelletje na op de Alun Alun. De Ijen beklommen, de Bromo, de Borodudur, Prambanan en zelfs de ferry overtocht van Java naar Bali was een feest. Eigenlijk gewoon alles! Deze hele vakantie was top geregeld en we hebben dan ook hele bijzondere dingen mogen zien en doen die andere reizigers niet 123 zullen zien of doen. Simpel weg omdat je daar praktisch gezien alleen bent en echt persoonlijk wordt behandeld.
 


Indonesië reizen - Indonesie reizen: Orang-oetans in Bukit Lawang, SumatraIndonesië reizen - Indonesie reizen: Slingerende Orang-oetan in Gunung Leuser Nationaal ParkIndonesië reizen - Indonesie reis: Zicht op Prambanan tempels. Yogyakarta, JavaIndonesië reizen - Indonesie reizen: De Borobodur bij Yogyakarta, Java.Indonesië reizen - Indonesie reis: Drukte op de vogeltjes markt in YogyakartaIndonesië reizen - Indonesie reis: vogelkooitjes op de vogeltjesmarkt, Java