Lisette Hallebeek - 09-01-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


We hebben genoten van de reis. Hoogtepunten waren de culinaire excursie op de brommer, het beklimmen van de Ijen, het verblijf in het hotel op het terrein van de Borodudur, de plantagerondleiding in Kaliklatak en de Sukamade tour.

We vonden het hotel bij de Borobudur en in Yogyakarta heel erg goed. Bij de Borobudur omdat de locatie zo uitstekend is en de sfeer eveneens. Het hotel in Sukamade was minder eenvoudig dan we dachten naar aanleiding van de door jullie gegeven informatie. Er werden ons handdoeken gebracht, dekens, er was WC papier en een westers toilet. Vriendelijke ontvangst. Het hotel in Kalibaru vonden we niet zo goed. De kamers en de aanleg zijn prachtig maar de ligging tussen vijf moskeeën is minder fijn. Het huisje in Kaliklatak was erg eenvoudig, maar de bediening superschattig. We waren verrukt van het diner dat ons geserveerd werd en de hartelijke ontvangst. 

We hebben de Bromo beklommen, Ijen beklommen, Borobudur, Sukamade schildpadden gespot, culinaire excursie op de brommer gedaan, stadswandeling in Bandung,..... We vonden het allemaal even leuk en aanbevelingswaardig.  De tocht naar de Bromo hebben wij ´s middags in de stromende regen gedaan. Een heel avontuur. We hebben de jeeptocht ´s ochtend overgeslagen. In de regentijd is er veel bewolking, ook ´s ochtends hebben we ervaren en dan is een zonsopkomst een illusie.

Niks dan lof over de chauffeurs, Helemaal goed. De organisatie verder: perfect. Alle gidsen altijd op tijd, allemaal goed gebriefd. Uitstekend. Informatievoorziening uitstekend.
Het enige minpuntje was dat er in het programma geen rekening was gehouden met de waanzinnige hoeveelheid lokale toeristen rondom de kerst, waardoor we uren en uren in de auto hebben gezeten ivm files. Dagen zelfs. De eerste vier dagen hebben we alleen maar auto gezien: Ik vraag me af of het beter was geweest als we direct doorgevlogen waren naar Jogyakarta, om dit te voorkomen.