Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marit, Ernst , Nine en Arlet - 28-08-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Wat we vonden van de reis: Geweldig, fantastisch! We willen terug! Een 10 en we raden Footprint Travel absoluut aan anderen aan!
 
Over de organisatie niets dan lof!!! Alles was geregeld, iedereen was op tijd. De informatieverstrekking is top. Bij onze aankomst in Bali lag er een heel pakket met alle informatie te wachten, geweldig. Verder werd er door de organisatie ook initiatief getoond, bijvoorbeeld toen bleek dat de Gilicat niet zou varen,  werden we gebeld en was alternatief vervoer geregeld.
 
De accommodatie waren prima, dat er variatie is, is logisch en ook geen enkel probleem. Echter het hotel in Bajawa vonden we niet echt een aanrader.
 
Onze favoriete excursies zijn de volgende:
 
  • Bezoek aan het dorpje Watublapi
  • Snorkelen bij de Tujuhbelas-eilanden bij Riung
  • De twee- daagse bootreis naar Rinca en Komodo
  • Wandelen met Marselino in Bajawa. 
 
Een speciaal woord voor Andre, onze chauffeur op Flores. Geweldig, wat een rust en regelaar. Hij had aan een half woord voldoende. Bijvoorbeeld naar aanleiding van losse opmerkingen van ons  over het nog willen eten  van rendang of het drinken van kelapa muda betekende dat Andre  het logischerwijs in het programma inbouwde. Hij was altijd in de buurt, hij toonde initiatief, hij zorgde gewoon heel goed voor ons!!! Wij waren een beetje “onthand” nadat wij afscheid van hem genomen hadden.
 
Onze gids Marselino (Ino) in Bajawa was ook geweldig, hij wist veel en enthousiast te vertellen over alle gewoontes en gebruiken van de bevolking, hij gooide met stenen een kokosnoot uit de boom om ons dit te laten proeven en in de avond hebben we uitgebreid zitten kletsen en kaarten met z’n zessen.  Andre en  Ino hebben er mede voor gezorgd dat wij Flores voor altijd in ons hart hebben gesloten.
 
“Flores island” van Matahari is ons lijflied geworden.
 
Al met al een top vakantie, waar we met veel heimwee aan terug denken. Misschien was de cultuurschok nog wel groter toen wij weer terug kwamen in Nederland.
Wat een ontzettend lief, blij, vriendelijk volk, daar kunnen we nog wat van leren!


Indonesië reizen - De familie met Marselino en AndreIndonesië reizen - De vlucht van Bali naar FloresIndonesië reizen - Slapen op de boot bij KomodoIndonesië reizen - Eten aan boordIndonesië reizen - De Komodo-varaan op het eiland RincaIndonesië reizen - Rijst plantenIndonesië reizen - Weven in Watublapi