Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sarah van den Hee en Arjan Florijn - 23-10-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben heel erg genoten van onze Sulawesi vakantie. De lokale gidsen waren heel goed en wisten ons telkens weer te raken met hun verhalen. De reis was super geregeld. Een paar keer hebben we bij de mensen thuis gegeten en dat geeft echt iets extra’s aan je reis. Er wordt door de gezinnen die we bezochten zoveel moeite gedaan om het je naar je zin te maken, erg mooi om mee te maken. Er is heerlijk voor ons gekookt en op deze manier leer je de lokale gerechten kennen, veel meer dan in een restaurant.
 
Onze gids in Tana Toradja had via zijn contacten begrepen dat er ergens een grote ceremonie zou plaatsvinden. Dat was onverwacht, want de meeste ceremonieën waren een maand eerder al geweest. We kwamen precies aan op het moment dat er buffels werden geofferd en dat is wel wat confronterend maar ook erg bijzonder om mee te maken. We hebben met de gids ook een prachtige wandeling gemaakt door de rijstvelden in de bergen. De cultuur, het contact met de lokale bevolking, de huizen en ceremonieën van Tana Toradja vonden we heel bijzonder.
 
Het was onze eerste keer in Indonesië en Sulawesi is binnen Indonesië wat meer ‘off the beaten track’. Dat betekent dat we in het begin wel eens moesten wennen aan dingen die niet zo vanzelfsprekend zijn, zoals het niet hebben van een warme douche en het uitvallen van de elektriciteit. Maar met een zaklamp en kaarsen was dat zo weer opgelost. De reis heeft ons zoveel mooie momenten gegeven dat dit soort ‘onhandige’ dingen helemaal niet belangrijk zijn. Je komt op prachtige plekken waar weinig andere toeristen komen en de mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Het is absoluut een aanrader en we zouden het zo weer doen!


Indonesië reizen - Rots graven in Tana ToradjaIndonesië reizen - Wandeling BantimurungIndonesië reizen - Drijvende huizen op het TempemeerIndonesië reizen - Huizen Tana ToradjaIndonesië reizen - Kinderen in dorpje Tana Toradja