Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Familie van Tilborg - 21-08-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Indonesië was in het geheel één groot hoogtepunt. Niet alleen op ons, maar ook op onze kinderen (10. 14 en 17 jaar oud) heeft de vakantie een onuitwisbare indruk gemaakt. Door ons kennis te laten maken met de bevolking hebben we het land veel beter leren kennen. 
 
We zouden alle excursies aan iedereen willen aanraden want we kunnen achteraf ook zeggen dat we hiervan niets hadden willen missen:
 
  • de zonsopkomst op de Borobudur  is bijna een magische ervaring,
  • de culinaire tour in Yogjakarta is weer een andere “must do” belevenis waar het gehele gezin op verassende wijze van heeft genoten, 
  • de zonsopkomst – boven de wolken uit - bij de Bromovulkaan  geven foto’s waar vrienden van zeggen dat we “gefotoshopt”  hebben - zo onwaarschijnlijk mooi,  
  • het wild - civetkatten, neushoornvogels, pauwen, zwarteboomapen, etc.  en de eierenleggende reuzenschildpad bij Sukemade; om nooit te vergeten.
  • de snorkeltocht was wederom meer dan we hadden verwacht; de tocht met het schilderachtige bootje naar het eiland Menganan was al paradijselijk, maar toen we het hoofd onder water staken en werkelijk honderden vissen in alle maten en alle kleuren van de regenboog tussen en om het koraal heen zagen hangen en zwemmen kon je je ogen haast niet geloven.  Dit was ver boven onze verwachtingen uit en ze trokken zich ook weinig van je aanwezigheid aan. Ook voor de kinderen was het met verwondering genieten.
  • Bij Lovina  sprongen de dolfijnen bijna onrealistisch naast en voor onze uitgeholde boomstamboot uit. Wij hadden zoveel geluk; precies naast en voor ons doken ze plotseling op, terwijl er ook nog maar weinig boten in onze buurt waren. We konden ze bijna aanraken, ongelooflijke ervaring. Dat we later nog op verantwoorde wijze met een dolfijn hebben kunnen knuffelen in Sanur maakte het dolfijnenavontuur helemaal af.
  • De kookcursus op Bali was een leerzame, lekkere en gezellige ervaring. Terwijl onze jongste met de lokale kinderen aan het vliegeren was, kookten wij een heerlijke Balinese maaltijd.
 
De accommodaties sloten aan bij de activiteiten ; we hebben dus accommodaties met minimale voorzieningen bij de ruigere activiteiten gehad en de tophotels in de steden en aan de stranden. Alles paste geheel bij de verscheidenheid en het karakter van onze activiteiten.  Fantastisch dus .
 
We willen jullie heel erg bedanken voor alle jullie goede adviezen en organisatie waarmee jullie – en jullie lokale mensen ter plaatse - voor een heel erg belangrijk gedeelte onze vakantie hebben gemaakt tot de beste ooit. Echt een topprestatie. Goede informatievoorzieningen en wat zeker zo belangrijk is ; de informatie was altijd correct en de extensies ( excursies) waren zelfs beter dan we hadden verwacht. 
 
Zonder de hulp van onze chauffeur op Java, Pardi, zouden we een hoop van onze doelen op z’n minst veel moeilijker hebben kunnen verwezenlijken. Zo heeft hij voor ons gereden, gezocht,  gegidst, gevonden en georganiseerd toen wij het nodig hadden in de speurtocht naar de geboortehuizen van onze beide ouders en de graven van mijn grootouders. Met zijn hulp hebben we alles gevonden en ook contacten van mijn moeder en zo hebben we er sinds deze reis  een hele vracht familie bij, die we een fantastisch diner hebben kunnen aanbieden in het Sekar Kedhaton. Allemaal geregeld met behulp van Pardi.  
 
Ook de andere lokale vertegenwoordigers waren allen geweldige mensen waardoor wij een fijne tijd hebben gehad. Deze vertegenwoordigers en medewerkers kunnen we zonder enige terughoudendheid allen aanbevelen; ze zijn zonder uitzondering een uitstekend visitekaartje van Footprint Travel.


Indonesië reizen - Vriendelijke Indonesiërs