Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Candidasa is helaas slachtoffer geworden van niet goed geplande toeristische ontwikkelingen in de jaren ’80. Het verloor toen zijn koraalrif, wat werd ontgonnen om de hotels te bouwen! De zee knabbelt steeds verder aan de kust, met als gevolg dat de hotels steeds dichter aan zee komen te liggen. Dat klinkt misschien best goed, maar dat is het absoluut niet. De hotels hebben vaak een betonnen muur moeten maken om de zee tegen te houden. Vanuit de hotel tuin heb je hierdoor wel uitzicht op zee, maar er is praktisch geen strand meer. Eigenlijk is hierdoor alle aantrekkingskracht van Candidasa verdwenen.
 
Pasir Putih
Wel kun je vanuit Candidasa naar het mooie, rustige strandje Pasir Putih. Je zult dan vervoer moeten regelen van Candidasa naar Pasir Putih en terug. Je zou bijvoorbeeld een brommer of taxi (afspreken wanneer weer ophalen) kunnen huren. Bij Pasir Putih zijn weinig toeristische voorzieningen, wel zijn er wat lokale restaurantjes op het strand die een lekkere vis voor je kunnen bakken en gekoeld drinken hebben.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter