Gunung Batur of Baturvulkaan

Bali vakantie - Gunung Batur - Berg - Mount Batur - Danau Batur meer - Kintamani

Het gebied rondom Gunung Batur en het Batur meer ligt in het noordoosten van Bali. Gunung betekent berg, je kunt de naam dus ook tegen komen als Mount Batur of Baturberg. Gunung Api –vrij vertaald vuurberg- is het Indonesische woord voor vulkaan. Gunung Batur is een dubbele caldera, oftewel een krater in een andere krater. De buitenste krater is een ovaal van 14 km lang, met de westelijke rand op zo’n 1412 meter. De binnenste krater is een typische vulkaanpiek van 1717 meter. Door vulkanisch activiteit zijn er op de west flank van de vulkaan nieuwe koppen ontstaan. Grote uitbarstingen waren in 1917, 1926, 1963, kleinere in 1974, 1994, 1997.
Danau Batur is het grootste meer op Bali; het is zeven km lang, een km breed en 60 meter diep.


 • Trekking Baturberg

  Trekking Baturberg

  Bali vakantie - Gunung Batur - Berg - Mount Batur - Danau Batur meer - trekking


  Er worden wandelingen naar de top van de Baturberg en de kraterrand gedaan. Meestal vertrekken deze in alle vroegte om de zonsopgang vanaf de berg te zien. Hierbij moet je je realiseren dat je in het donker op een bergpad omhoog loopt, een koplamp is een must. De klim naar de top gaat daarom minder om het landschap, maar meer om het behalen van een uitdagend doel: de top. Aangezien Baturberg een actieve vulkaan is, kun je op de top de zwavel omhoog zien bubbelen.
  Verder lezen
 • Omgeving Baturberg: Kintamani en Penelokan

  Omgeving Baturberg: Kintamani en Penelokan

  Bali vakantie - Gunung Batur - Berg - Mount Batur - Kintamani - Penelokan


  De noord-zuid route, bijvoorbeeld te rijden van Lovina naar Sidemen, is een van de mooiste routes om te rijden. Het combineert de kust in het noorden, met het doorsteken van de grillige vulkaanbergen, met de groene rijstterrassen bij Selat en Sidemen met de majestueuze Gunung Agung op de achtergrond.
  Verder lezen
 • Bali Aga dorp Trunyan & Kuban

  Bali Aga dorp Trunyan & Kuban

  Bali vakantie - Gunung Batur - Berg - Mount Batur - dorp - Trunyan - Kuban


  Het dorpje Trunyan is aan de waterkant gebouwd en kijkt uit over het Baturmeer. De inwoners zijn Bali Aga, oftewel de oorspronkelijke bewoners van Bali.
  Verder lezen
 • Heetwaterbronnen Toya Bungkah

  Heetwaterbronnen Toya Bungkah

  Bali vakantie - Gunung Batur - Berg - Mount Batur - Heetwaterbronnen - Toya Bungkah


  Om de spieren te laten ontspannen kan er een ontspannen bezoek worden gebracht aan de heet waterbronnen. Er zijn kleine bronnen waar de lokale bevolking naar toe gaat en zich hier vaak gaat wassen met zeep.
  Verder lezen
 • Fietstocht vanaf Baturberg

  Fietstocht vanaf Baturberg

  Bali vakantie - Gunung Batur - Berg - Mount Batur - Down Hill - Fietstocht vanaf Baturberg


  Een favoriete excursie op Bali is een mountainbiketocht vanaf Gunung Batur bergafwaarts naar Ubud. In een uur of drie rijdt men bergafwaarts door kleine dorpjes en groene rijstvelden. Het remmen is dan ook vermoeiender dan het fietsen zelf. Meestal kan er naar keuze het laatste uur bergopwaarts worden gezwoegd, maar de meeste niet-Nederlanders laden de fietsen in en stappen in de bus.
  Verder lezen
 • Batukaruberg-gebied

  Batukaruberg-gebied

  Bali vakantie - Gunung Batur - Berg - Mount Batur - Batukaruberg-gebied - Pura Luhur Batukau - tempel


  Gunung Batukaru (2271 m) is de een na hoogste berg van Bali. Op de flank van de berg is de Pura Luhur Batukau gebouwd, deze tempel is gewijd aan de Maha Dewa, de beschermer van de bergen. Het is de natste regio van Bali.
  Verder lezen

Deze reisgids hoort bij de volgende Indonesië reizen: