Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
De noord-zuid route, bijvoorbeeld te rijden van Lovina naar Sidemen, is een van de mooiste routes om te rijden. Het combineert de kust in het noorden, met het doorsteken van de grillige vulkaanbergen, met de groene rijstterrassen bij Selat en Sidemen met de majestueuze Gunung Agung op de achtergrond.
 
Kintamani is het grootste dorp in dit gebied, soms wordt met Kintamani het hele gebied aangeduid. Elke drie dagen is hier een grote markt. Met Kintamani vergroeid is het dorp Batur. Het oorspronkelijke dorp Batur lag in de caldera. Maar de lavastroom van een grote eruptie in 1917 verwoestte het dorp en doodde duizenden mensen. De lavastroom kwam tot stand voor de tempel. Omdat dit als een goed teken werd gezien, werd het dorp op dezelfde plek herbouwd. In 1926 echter barstte de vulkaan opnieuw en de lavastroom verwoeste dit keer alles, op één verheven heiligdom na, geweid aan de watergodin Dewi Danu. Gelukkig was het dorp op tijd geëvacueerd en waren er dit keer weinig doden. Het dorp en het ene geredde tempeltje zijn na deze keer toch maar verhuist naar een plaats op de kraterrand.
 
De Pura Puncak Penulisan bij het dorp Penulisan is op 1745 meter de hoogst gelegen tempel van Bali. Sommige beelden stammen uit de 11de eeuw. Met mooi weer zijn ook hier de uitzichten fantastisch, en mist geeft de tempel een mysterieuze uitstraling.
 
Penelokan is het dorp ten zuiden van het Baturmeer. Penelokan betekent ‘plaats om te kijken’. Vanuit hier heb je ook uitzicht op de zwarte lava stroom op de flank van de berg. Hier stoppen de meeste toeristen voor het uitzicht, lunch en uiteraard zijn er souvenir stalletjes. In Penelokan word je gevraagd een klein entree bedrag te betalen (prijzen kunnen veranderen, maar denk aan een bedrag van minder dan een euro) voor het gehele Batur gebied, bewaar je ticket dus. Reken niet op al te veel pinautomaten in dit gebied.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter