Het centrale berggebied van Bali

Bali vakantie - Centrale berggebied van Bali - Munduk - Danau Bratan meer - tempel Pura Ulun Dana - Danau Buyan meer - Danau Tamblingan

Vulkaanmeren in het centrale berggebied van Bali
Het hart van Bali wordt gevormd door een keten vulkanen. In het noordwesten ligt de Bedugul of Bratan regio, met de drie meren Bratan, Buyan, Tamblingan. Hier ligt het koele bergplaatsje Munduk. In deze vruchtbare omgeving wordt veel akkerbouw bedreven. Ook biologische producten zijn hier te vinden. Vanuit Munduk kunnen mooie wandelingen gemaakt worden.
 
Mount Batur, Kintamani en Mount Agung
Meer naar het noordoosten ligt de actieve vulkaan van de Batur Berg (Gunung Batur), met het Batur meer. Dit is het gebied van Kintamani, bekend om zijn mooie glooiende teras rijstvelden. In het oosten van Bali ligt Bali's heiligste berg Gunung Agung, met de moeder tempel Bersakih. Vanwege zijn ligging nabij Sidemen en Amed zal de Agung berg besproken worden onder het hoofdstuk Oost-Bali.


 • Rijstvelden rondom Jatiluwih

  Rijstvelden rondom Jatiluwih

  Bali vakantie - Centrale berggebied van Bali - Rijstvelden rondom Jatiluwih - Subak systeem


  In Jatiluwih vind je de mooiste rijstvelden van Bali. Kilometers lange ongerepte natuur in de vorm van terrasvormige rijstvelden. De rijstterrassen rondom Jatiluwih zijn al eeuwenoud, de oude rijstvariëteiten worden hier zelfs nog verbouwd.
  Verder lezen
 • Pura Ulun Danu Bratan

  Pura Ulun Danu Bratan

  Bali vakantie - Centrale berggebied van Bali - Danau Bratan meer - tempel Pura Ulun Dana


  De hindoeïstische tempel dateert uit de 17e eeuw en eert Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren. De godin is verantwoordelijk voor een goede regulatie van water voor alle rijstboeren. Het heilige meer is dan ook zeer belangrijk voor de irrigatie van de omgeving. Het tempeltje is op eilandjes gebouwd en is volledig omringd door water.
  Verder lezen
 • Bali Botanical Garden en Bali Treetop Adventure Park

  Bali Botanical Garden en Bali Treetop Adventure Park

  Bali vakantie - Centrale berggebied van Bali - Bali Botanical Garden - Bali Treetop Adventure Park


  Er is een orchideeëntuin, die op verzoek geopend kan worden. Niet alle bomen en planten hebben een label met de Latijnse naam. Er is een handig boekje verkrijgbaar waarmee je 6 wandelingen zonder gids kunt maken, inclusief een checklist voor 100 vogelsoorten.
  Verder lezen
 • Danau Buyan en Danau Tamblingan

  Danau Buyan en Danau Tamblingan

  Bali vakantie - Centrale berggebied van Bali - Danau Buyan meer - Danau Tamblingan


  Deze mooie meren op 1000 meter hoogte, zijn niet ontwikkeld voor toerisme en vooral omringd door tuinbouwgrond. Er zijn paden voor trekkings van een paar kilometer, die soms modderig kunnen zijn.
  Verder lezen
 • Danau Bratan, of Bratan meer

  Danau Bratan, of Bratan meer

  Bali vakantie - Centrale berggebied van Bali - Danau Bratan meer - Danau Buyan meer - Danau Tamblingan


  Komende vanuit het zuiden veranderen de vlakke rijstvelden in groene heuvels, en tot slot in bergen die ’s middags vaak in de mist liggen. Tussen de bergen met pieken van zo’n 2000 meter, liggen drie meren: Danau Bratan, Danau Buyan en Danau Tamblingan.
  Verder lezen

Deze reisgids hoort bij de volgende Indonesië reizen: